God nyhet – Flesteparten unngår renter ved kredittkortbruk

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 23. januar 2018

Flesteparten betaler hele kortregningen ved forfall – Unngår renter med rentefri betalingsutsettelse

Betaler du hele fakturaen fra kredittkortet ved forfall? Det gleder oss å se at de fleste gjør gode forbrukervalg, og betaler hele kredittkortregningen ved forfall, ifølge Finans Norges undersøkelse.

Testerne publiserte i starten av januar Finans Norges undersøkelse, hvor hele 71 % av de spurte betaler hele kredittkortregningen ved forfall, de deler altså ikke opp beløpet/avbetaler. Det betyr at flesteparten kan unngå renter ved blant annet varekjøp da en del kredittkort har rentefri betalingsutsettelse på ulik kortbruk. Noen få kort har det også ved kontantuttak, overføring, Vipps-bruk og/eller regningsbetaling.

 

 

– Vi ser litt forskjell mellom aldersgruppene, men i det store og hele har folk stålkontroll på egen økonomi, sier forbrukerpolitisk direktør Gry Nergård i Finans Norge.

Data er hentet fra Finans Norges Husholdningsundersøkelsen 2017, en årlig undersøkelse for å kartlegge ulike sider ved husholdningenes økonomi. Undersøkelsen er landsrepresentativ, og for 2017 er den gjennomført av Netigate Norge med panel fra Norstat på vegne av Finans Norge. Utvalget var 1000 respondenter i aldergruppen fra 18 år og eldre.

Hvilke kredittkort i testen er best på rentefri betalingsutsettelse?

Testerne har i snart seks år sammenlignet ulike kredittkort med rentefri betalingsutsettelse hvis du tilbakebetaler ved forfall. Her har testerne sjekket hvilken type kortbruk dette gjelder for i de ulike kredittkortene i testen (varekjøp, kontantuttak, bruk i utlandet, regningsbetaling, mobilbetaling/Vipps og overføring til konto). Og hvilke kredittkort med rentefri betalingsutsettelse som har enkel renteberegning etter utsettelsen (påløper rente kun på kreditten du ikke betalte ved forfall). Begge deler er viktig slik at du unngår overraskende rentekostnader, men heller kan bruke kreditt lengst mulig uten at det påløper renter.

 

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Bruk fordelene i kortene, tilbakebetal ved forfall og spar penger

Testerne har i snart seks år oppfordret til fornuftig bruk av kredittkort, være kresen i hvilke kredittkort man bruker til ulike formål og unngå overforbruk. Blant annet tilbakebetale benyttet kreditt så raskt som mulig, og helst ved forfall slik at det ikke påløper renter på blant annet varekjøp. Dermed kan man som kortkunde nyte godt av fordelene i kortene som rabatter på ferie og reise, rabatt på matvarer og drivstoff-rabatt, inkludert reiseforsikring og tilgjengelig kreditt. Dette uten å betale gebyr eller renter. Samt at det kan være tryggere å betale med kredittkort både i Norge og utlandet (sammenlignet med debetkort), da du har flere rettigheter og mer beskyttelse om du skulle bli svindlet eller få mangelfull vare/tjeneste. Samt at kortet ikke er tilknyttet din lønnskonto slik at disse pengene ikke kan røres.

Kilder:
Finans Norge, 8. januar 2018
Testerne, 8 januar 2018

Skrevet i Ukategorisert