Trygg netthandel – Slik går du frem

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 1. april 2016

Ta noen enkle forhåndsregler og handle trygt! Dette gjør du:

Trygg netthandel – Slik går du frem

Det er en jungel der ute! Ja, og ikke minst er nettet en jungel av nettbutikker og ting å forholde seg til. Og det er lett å bli svindlet, så det er greit å vite hvordan man skal gå frem for å være trygg. Vi gir deg tipsene du trenger for å unngå å få problemer.

Dette er det greit å ha oversikt over før, under og etter netthandelen for å gjøre dette til en hyggelig opplevelse og ikke bli lurt.

«Tenk før du handler!»

Velg riktig nettbutikk

Det finnes mange nettbutikker der ute og det er ikke alle du kan stole på, men hvordan vet du hvor det er trygt å handle? Bruk sider du får anbefalt og sjekk gjerne på nettet hva andre sier om nettstedet. Det finnes sider på nettet som er ren svindel og disse vil du for en hver pris unngå. Det finnes dessverre ikke en svarteliste over falske nettbutikker, men ved hjelp av Google får man god hjelp. Det er enkelt og greit å Google navnet på nettbutikken og du vil finne informasjonen du trenger for å avgjøre om dette er bare tull, eller om du trygt kan handle der. Får du litt for mange treff ved bare å Google nettbutikkens navn, kan du forsøke å legge til søkeord som juks/svindel/scam/falsk/fake og lignende for å se om noen har mer informasjon å dele med deg. Sjekk også nettstedets kontaktinformasjon. Driver man seriøst skal det ikke være noe problem at folk tar kontakt.

Kredittkort Visa

Kredittkort gjør deg trygg

I følge norsk lov vil du få pengene tilbake hvis du blir svindlet og har brukt kredittkort som betalingsmiddel. Finansloven sikrer deg også mot tap og misbruk av kortet. Det er betydelig mye tryggere å bruke et kredittkort. Dette fordi eventuelle svindlere ikke får tilgang på bankkontoen din og kan tømme denne. De vil kun få muligheten til å svindle kreditkontoen du har hos et kredittkortselskap. Denne kontoen har imidlertid ikke du, men de, ansvaret for så lenge du ikke har begått grove misbruk og vist uaktsomhet. Det finnes flere kredittkort som er skreddersydd for netthandel og gir deg gode rabatter i tillegg til trygghet. Vi har sett på hvilke kort som er best på netthandel og kom frem til at disse er gode alternativer:

Re:member

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Sikker merking av nettbutikken

Er du usikker på om du tørr å la deg friste til å handle på nettet kan du se etter disse merkene: EBtrust er en merkeordning fra Det Norske Veritas, og viser at de har kontrollert butikken i forhold til deres standard for netthandel. Også merkingen Verified by Visa og MasterCard SecureCode er merker som viser at nettsiden har teknologi som gjør det mulig å sende kortinformasjonen over nettet uten at uvedkommende kan lese den. Såkalte krypterte betalingsløsninger. Du kan også se etter trygg e-handel symbolet. Har nettbutikken dette symbolet kan du stole på at den kontrolleres jevnlig for å sjekke at de oppfyller kravene. Og går noe galt så vil trygg e-Handel hjelpe deg hvis du opplever at en sertifisert butikk ikke lever opp til godkjenningsordningen.

Verified by Visa og Mastercard SecureCode

 

 

 

 

 

 

 

PayPal gir deg svindelbeskyttelse

Hvis du har kjøpt en vare på nettet og betalt med PayPal og varen ikke kommer eller ikke står til forventningene, så refunderer de hele kjøpesummen, inkludert fraktkostnaden. Denne beskyttelsen gjelder nettkjøp på en hvilken som helst side så lenge du har benyttet PayPal og kjøpet oppfyller betingelsene.

PayPal

 

 

 

 

Angrerett

Husk at du har full rett til å returnere varen uten kostnader inntil 14 dager etter at den er mottatt. Frakten må du som oftest dekke, hvis ikke annet er spesifisert. Denne loven gjelder bare i nettbutikker som henvender seg til nordmenn. Butikken må ikke være norsk, men de må ha norsk språk eller reklamere i Norge.

Flere råd og tips

Vi har samlet flere råd og tips om hvordan du kan handle trygt på nettet og vi anbefaler å lese deg litt opp før du velger å hive deg ut i nettjungelen. Dette gode oversikter å få med seg:

Handle trygt på nettet
Dine rettigheter
Sikker bruk av kredittkort

Merket med: , , , , ,
Skrevet i Kredittkort, Ukategorisert