Tips

Velg kredittkort etter behov – styr unna de dårlige og dyre

Velg blant de beste kredittkorteneStyr unna kredittkort som du må betale årsavgift til, i alle fall hvis fordelene du får ut av det er små. Noen kredittkort passer deg mye bedre enn andre betalingskort. Ikke la deg lure av reklamen til dyre og dårlige kredittkort, noe for eksempel Eurocard kan være. Velg heller en eller flere av de beste kredittkortene på markedet. Du kan enkelt fortalt spare penger ved å bruke kredittkort når du handler, nettopp fordi mange kredittkort gir deg rabatt på varene og tjenestene du uansett skal ha, i tillegg til å tilby gratisfordeler og stort sett gebyrfritt bruk.

Sikker bruk av kredittkort

Sikrere bruk av kredittkortKredittkort bør behandles som et verdipapir. Du som bruker er sikret på flere områder enn ved bruk av et vanlig bankkort, blant annet gjennom finansavtaleloven paragraf 54b. På tross av dette bør du som bruker benytte deg av enkle grep for å gjøre bruken enda sikrere.

Dine rettigheter

Du har omfattende rettigheter, og er godt sikret, med kredittkortDu har omfattende rettigheter ved inngåelse av en kredittavtale og ved bruk av kredittkort. Som bruker av kredittkort kan du til og med ha bedre rettigheter enn ved bruk av ordinært bankkort (debetkort).

Rabatt ved studiestart

Rabatter ved studiestart og under studietidenStudiestart og studietid betyr mange utgifter på nødvendigheter som for eksempel pensum, mat, klær, PC, Mac og lignende. Kredittkorttesten gir deg tipsene som gjør det rimeligere å være student. Benytter du de beste MasterCard og Visa-kortene kan du få mange fordeler som for eksempel opp til 25 % rabatt på kjøp både i Norge og utlandet og rentefrie penger opp til 50 dager. Dette kan utgjøre flere tusen kroner i året.

Bruk fornuften når du handler med kredittkortet

Bruk fornuften og vær disiplinert i bruken av kredittkortDet er mange fordeler med kredittkort, spesielt for de som betaler tilbake lånt kreditt innen de rentefrie dagene en del kort tilbyr. På den andre siden kan mange korttenkte kjøp som tilsammen overskrider din betalingsevne føre til høye renter og en ond økonomisk sirkel. I denne sammenhengen kan det være lurt å følge noen enkle råd.

12 myter om kredittkort? – Sant eller usant?

Myter ved kredittkort - sant eller usant?Det finnes mange myter om kredittkort, men hvilke er sanne og usanne? Kredittkorttesten tar her for seg noen av de vanligste påstandene om kredittkort. Målet vårt er å bekrefte eller avkrefte noen myter for å bidra til at du tar de beste forbrukervalgene.

Gjeldsproblemer?

Oppsøk profesjonell hjelp ved økonomiske vanskeligheterHar du eller en du kjenner gjeldsproblemer? Da er det lurt å skaffe profesjonell hjelp om du eller de ikke klarer å håndtere situasjonen.

Lån penger gratis inntil 50 dager

Lån penger gratis i inntil 52 dagerEr det mulig å låne penger gratis i nesten to måneder? Ja, det er det! MasterCard og Visa-kort tilbyr deg kredittkort med rentefrie dager, som tilsvarer å kunne låne penger gratis av dine kredittkort. Vi har derfor utført en test av kredittkort på markedet for hvor mange rentefrie dager du kan få. «Beste kredittkort» i testen ble re:member MasterCard og Visa som tilbyr hele 52 dager hvor du kan låne penger gratis, såkalt rentefrie dager.

Gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Inkludert reise- og avbestillingsforsikring i kredittkortet«Redd ferien min» på TV2 poengterer gang på gang hvor viktig reiseforsikring er når du reiser. Ellers kan ulykker og uhell koste deg veldig mange penger! Hvor fint er det ikke da at du kan få forsikringen gratis ved å bruke kredittkort? Beste kredittkort er re:member MasterCard og Visa og Bank Norwegian Visa som tilbyr gratis reiseforsikring og gratis avbestillingsforsikring.