Tips til kortbruk for reise og ferie – Korttabbene, rabattene og forsikringene

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 7. juni 2018

Kredittkorttesten.no, en del av Testerne.no har siden 2012 skrevet om kortbruk til reise og ferie, og forsøkt gi nyttige tips til våre omkring 600.000 årlige brukere. Og vi har blitt brukt som eksperter på kredittkort av ulike mediehus. Testerne gir under nyttige tips til kortbruk for reise og ferie – Hvordan du kan unngå gebyrer, renter, og korttabber, og hvordan du kan få rabatter og forsikringer.

Det er ferietid og du er kanskje en av de mange som skal ut å reise? Om det er flytur, biltur, båttur og om det er på hotell eller hytte, i Norge eller utlandet så har testerne samlet noen nyttige tips: hvordan oppnå rabatter, inkluderte forsikringer og hvordan unngå gebyrer, renter og korttabber som svindel. Det er viktig å være klar over mulige ulemper og fordeler ved kredittkortbruk, også ved de forskjellige kortene. Og husk, der er lurt å betale hele fakturaen fra kredittkortet ved første forfall så du unngår renter og oppnår kun besparelser.

Rabatt på strandlivet

Ifølge ferske tall fra befolkningsundersøkelsen til Virke Reise planlegger nesten 8 av 10 sommerferie i år og årlig feriebudsjett per husstand er hele 40 650 kr. Nesten 6 av 10 skal ha ferie i utlandet, og mange skal også kose seg i Norge. Testerne ser at en litt strukturert kortkunde tilsammen kan få eksempelvis 5 % i rabatt på ferien/reisen, som ifølge feriebudsjettet ovenfor utgjør over 2 000 kroner.

Testerne har sammenlignet og testet kredittkort til reise og ferie. Gode reise- og feriekort gir deg som forbruker fordeler når du kjøper reise og overnatting, og under selve ferien som gode rabatter og reiseforsikring. I tillegg har de få gebyrer, ikke etablerings-, kjøpsgebyr eller årsavgift og du får muligheten til å slippe å betale renter. Samtidig anbefaler vi deg å være kritisk til valget av kredittkort, da noen ser bedre ut enn de er og koster mer enn man skulle tro. Vi forsøker hjelpe deg på veien.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Vi har blitt brukt som eksperter på kredittkort og reiseforsikring av ulike mediehus. Det er viktig å være klar over mulige ulemper og fordeler ved kredittkortbruk, også ved de forskjellige kortene. Derfor er valget av kredittkort og hvilket kredittkort du bruker til ulik bruk viktig. Av hensyn til våre mange brukere forsøker vi å grave dypt i undersøkelsene av kredittprodukter som vi tester til din personlige økonomi. Husk at der lurt å betale hele fakturaen fra kredittkortet ved første forfall så du unngår renter og får kun besparelser.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

 

Testerne minner deg også på at det er både tryggere og sikrere å bruke kredittkort i utlandet sammenlignet med ditt ordinære bankkort (debetkort). Dette gjelder også for netthandel. Årsaken til dette er blant annet at du blir mindre sårbar hvis noen skulle stjele kortet ditt eller svindle deg. Ved bruk av kredittkort har du flere rettigheter og det vil ikke gå direkte ut over økonomien din.

Flere nyttige guider og tips:

Merket med: , , , , , ,
Skrevet i Cashback, Kredittkort, Rabatter, Reiseforsikring, Test av kredittkort