Totalvurdering av Supreme Card Gold MasterCard: Terningkast 3

Supreme Card Gold MasterCard

Supreme Card Gold MasterCard
Maks kreditt: 75.000 kr
Aldersgrense: 18 år
Rentefrie dager: inntil 30-60 (se vilkår), gjelder varekjøp
Supreme Card Gold MasterCard
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 26,3%, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 2.555 Totalt 17.555,- OBS: testerne avventer svar vedr renteeksempelets utregning fra Resurs Bank
Årsgebyr: 0 kr

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Supreme Card Gold er et MasterCard fra Resurs Bank. Det som i utgangspunktet kan virke som et godt kredittkort, spesielt innenfor reise- og ferie viste seg å skuffe testerne. Fordelene ved kortet inkluderer blant annet ett bonuspoeng per krone du bruker, og en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Dessverre er bonuspoengene låst til Supreme Card Golds egen Poengbutikk med begrenset utvalg av reiser, opplevelser og produkter. Og for at reiseforsikringen skal gjelde, må minimum 75 % av reisens totalbeløp være betalt med kredittkortet der andre kort kun krever 50 %, og kun av transportkostnadene. Også antall dager rentefri betalingsutsettelse er verdt å bite seg merke i.

Vår vurdering av Supreme Card Gold MasterCard

 • Inntil 75.000 kr i kredittgrense
 • SMS-kvittering ved kjøp over 500 kr
 • Bonuspoeng: når du handler tjener du ett bonuspoeng for hver krone. Disse poengene kan du bruke i kortets såkalte "Poengbutikk" på nett, i et begrenset utvalg av reiser, opplevelser eller produkter (valutaveksling, betaling av regninger og kontantuttak registreres der i mot som uttak og er derfor ikke med i poengberegningen)
 • *Inntil 30-60 dager rentefri betalingsutsettelse: 30 dager er i testen en kort periode, mens 60 dager ville gjort Supreme Card til testvinner innenfor kategorien Test av kredittkort med rentefri betalingsutsettelse. Resurs Bank opplyser at hvor lang (inntil) rentefri betalingsutsettelse kunden får avgjøres av når transaksjonen gjøres i forhold til forfall på kommende faktura (siste i måneden). Dvs at om du betaler med kortet i butikk den 15. i måneden, og forfallet er 30. i måneden etter, så blir rentefri periode inntil 45 dager
 • Inkludert reise- og avbestillingsforsikring om minst 75 % av reisens totalbeløp er betalt med kredittkortet. Reiseforsikringen dekker bl.a. avbestillingsforsikring, forsinkelse tilknyttet offentlige transportmidler og bagasjeforsinkelse. NB! Vær oppmerksom på at kriteriet om at 75 % av reisens totalbeløp må betales med kortet for at forsikringen skal være gyldig. Man burde merke seg at det gjelder reisens totalbeløp, og ikke kun transportkostnader, samt at satsen er 75 %. Det kan være vanskelige å oppfylle dette på reiser til land som fremdeles benytter mye kontanter eller ved å betale steder som ikke aksepterer MasterCard. Mange andre kort krever kun at 50 % av reisens transportkostnader (fly, ferge, bensin) dekkes av kredittkortet
 • Mulig med delbetaling hver måned
 • Velg din egen PIN-kode

 • Bonuspoeng: når du handler tjener du ett bonuspoeng for hver krone du bruker. Disse kan du bruke i kortets såkalte "Poengbutikk" på nett, i et begrenset utvalg av reiser, opplevelser eller produkter. Valutaveksling, betaling av regninger og kontantuttak registreres der i mot som uttak og er derfor ikke med i poengberegningen.

 • NB: reiseforsikringen stiller de høyeste kravene blant kortene i testene: minst 75 % av reisens totalbeløp må være betalt med kortet for at den skal være gyldig (normalt blant konkurrerende kort er min. 50 % av reisens transportkostnader). Man burde merke seg at det gjelder reisens totalbeløp, og ikke kun transportkostnader, samt at satsen er 75 %. Og at dette kan være vanskelige å oppfylle på reiser til land som fremdeles benytter mye kontanter eller om du betaler steder som ikke aksepterer MasterCard
 • Svært negativt at de oppsparte bonuspoengene er låst til Poengbutikken, med sitt begrensede utvalg. Dette trekker kortet mye ned sammenlignet med kort som gir cashback (penger tilbake over fakturaen)
 • Noe høyt valutapåslag, 1,95 % (blir lagt til når du betaler i utenlandsk valuta)

For å kunne søke om Supreme Card Gold må du minimum:

 • Være minst 18 år
 • Ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Ikke ha noen inkassosaker
 • Supreme Card Gold (Resurs Bank) foretar en kredittvurdering av deg

Utdrag fra prislisten - Supreme Card Gold

Etableringsavgift: kr 0,-
Årsavgift: 0,-
SMS-kvittering (ved kjøp over 500,-): kr 0,-
Gebyr ved kontaktuttak: 1,95 % av uttaket, men minimum kr 35,-. Rente påløper fra 1. dag på uttak
Minstebeløp å betale av opptrukket kreditt: 5 % (minimum kr 150,-)
Valutapåslag: 1,95 %

*Rentefri betalingsutsettelse på inntil 30-60 dager gjelder som de fleste andre kredittkort (sett bort fra noen unntak) ikke på kontantuttak. betalingsutsettelse. Resurs Bank opplyser at hvor lang (inntil) rentefri betalingsutsettelse kunden får avgjøres av når transaksjonen gjøres i forhold til forfall på kommende faktura (siste i måneden). Dvs at om du betaler med kortet i butikk den 15. i måneden, og forfallet er 30. i måneden etter, så blir rentefri periode inntil 45 dager.

NB: vær obs på at reiseforsikringen til Supreme Card stiller de høyeste kravene blant kortene i testene: minst 75 % av reisens totalbeløp må være betalt med kortet for at den skal være gyldig (normalt blant konkurrerende kort er min. 50 % av reisens transportkostnader). Man burde merke seg at det gjelder reisens totalbeløp, og ikke kun transportkostnader, samt at satsen er 75 %. Og at dette kan være vanskelige å oppfylle på reiser til land som fremdeles benytter mye kontanter eller om du betaler steder som ikke aksepterer MasterCard.

Supreme Card Gold utstedes av Resurs Bank.