10 tips for å spare penger i studietiden

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 2. september 2016

Slik sparer du enkelt penger i studietiden og får studielånet til å rekke lenger:

Spare penger i studietiden

Semesterstart er her og mange studenter har allerede fullført fadderuka og er klare for oppstart. Vi håper du allerede har tenkt på økonomien og har lagt deg en plan. Støtten du får fra Lånekassen vil ikke strekke så langt som du ønsker og det er viktig å disponere pengene dine riktig. Uansett vil det være viktig å få pengene til å vare lengst mulig.

I dag får studenter studiestøtte, eller studielån som dekker 10 måneder i året. Noe som tilsvarer maks kr 7.796,- i måneden og litt mer i august og januar, eller kr 103.950,- i året. Men for de fleste strekker ikke dette til. Husleia er jo for mange på mer enn dette og da må det andre knep til for å klare seg igjennom studietiden.

Utgiftene står formelig i kø for en fattig student, spesielt i starten av et semester eller ved studiestart. Da må man ha bøker, skolemateriell, PC/MAC,  depositum på bolig, semesteravgift og andre nødvendigheter. Det er også derfor man i starten av et semester får en høyere utbetaling en ellers i året. Summen på kr 20.790,- skal dekke de utgiftene du måtte ha ved studiestart og gjerne litt utover dette også. For resten av semesteret vil du ikke ha mer enn så vidt over kr 7.790,- til å klare deg for i måneden.

Det er også en begrensning på en students ekstrainntekt før dette vil gå ut over studiestøtten. Og i 2017 må du ikke ha en person- og kapitalinntekt over kr 172.597,- Stipendet vil bli redusert med 5% per måned av den inntekten som er over beløpsgrensen.

Dette betyr at det som student vil være utrolig viktig å ha økonomisk kontroll og ha god oversikt over hvor man kan spare penger. Hver krone teller! Vi gir deg de beste tipsene for å spare penger i studietiden. Les og lær!

«Mye penger å spare for studenter!»

1

Foreldrebidrag

Vil det være mulig for deg å få ”stipend” fra mamma og pappa? Du vil i så fall ikke være alene. Innhentede tall viser at så mye som 70.000 studenter får mellom 500 og 2000 kroner i foreldrestøtte hver måned. Dette kan man motta helt uten konsekvenser for studiestøtten fra Lånekassen. Husk bare på at summen ikke overskrider en årlig nettoformue på kr 370.304,- ellers vil du bli trukket i studiestøtte. Det trenger jo ikke nødvendigvis være penger du mottar fra foreldre i studietiden, det kan jo være klær, utstyr, bøker, mat, reiser og alt mulig annet av nødvendigheter.

2

Tannlegeutgifter

Et godt tips kan være å henvende deg til universitetene og få undersøkelser og behandling til reduserte priser hos tannlegestudenter. Dette kan i noen tilfeller også være gratis.

3

Frisørrabatt og kroppspleie

Mange studenter velger å ikke prioritere frisørtime og kroppspleie på sitt slunkne studentbudsjett, men løsningen kan være å gå til andre studenter og få gode rabatterte priser. Her kan du få billigere hårpleie, fotpleie, massasje og hudpleie, og sikkert mange andre ting også. Det kan man enkelt sjekke for eksempel på skolenes nettsider eller ved å kontakte skoler direkte.

4

Kredittkort kan gi deg gode rabatter

Husk at ved riktig bruk kan det gi deg mange fordeler å disponere et eller flere kredittkort. Benytter du deg av de rette MasterCard eller Visa-kortene kan du få mange fordeler, som for eksempel opp til 25% Mobile studyingrabatt på kjøp både i Norge og utlandet, rentefrie penger opp til så mye som 50 dager (noe som betyr at du kan låne penger ”gratis” i nesten 2 mnd.) og du kan få gratis reise- og avbestillingsforsikring. Dette kan bety flere tusen kroner i året for en fattig student.

Vi har laget en god oversikt over fordelene med kredittkort for studenter. Her på vår nettsider vil du også få god innsikt i hvilket kort som vil passe best for deg og fullstendig oversikt over hvilke rabatter du kan få. Vi har også testet og vurdert kort som passer for studenter.

5

Rabatt på kollektiv transport

Studentbevis gir deg rett til reduserte priser på kollektiv transport. Dette kan bety mye penger for deg som student.

6

Medlemsfordeler og tilbud på fornøyelser

Husk at studentforeninger, StudentTorget og Cuponation.no kan gi deg mange fordeler som medlem. De fleste foreninger har samarbeidspartnere som gir deg nyttige rabatter. Som student får du også eget studentbevis og dette gir deg rett til utallige studentrabatter. Lurt å ta seg tid til å sjekke.
Det er ALDRI feil å spare penger.

7

Kjøp og salg av brukte bøker

www.ibok.no kan du selge og kjøpe brukte pensumbøker. DET skulle være et nyttig tips for en students økonomi.

8

Billigere bensin

Har du tenkt på at kredittkort kan gi deg gode og nyttige rabatter på bensin og annet du handler på bensinstasjoner? Ikano Visa gir deg alltid 2% rabatt på alt du handler av drivstoff og alt annet du handler på bensinstasjoner. Se hvilke bensinkort som gir deg best rabatter.

9

Dele bolig

Å bo i kollektiv med medstudenter og venner kan være en super måte å spare på boutgiftene. Dere kan også skaffe dere masse fint til felles bolig ved å gå på loppemarked. Det passer ypperlig for et trangt studentbudsjett.

10

Rentefritt lån

Med et trangt studentbudsjett kan du fort få behov for å låne penger for en kort periode. Med kredittkort er dette rentefritt så lenge du betaler tilbake det lånte beløpet før de rentefrie dagene har løpt ut. Det vil si at du kan ha nesten opp mot to måneder på deg til å betale tilbake. Dette er som regel dog ved kjøp gjort via nett eller betalingsterminal og ikke ved kontantuttak.

 

Kredittkorttesten ønsker deg en innholdsrik og fantastisk studietid!

Merket med: , , , , ,
Skrevet i Kredittkort, Ukategorisert