Restplass

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 4. august 2013

Fra tid til annen kan det være praktisk både for lommeboken og tidsplanen å hoppe på en restplass. Restplasser er som kjent ofte billigere enn ordinære fly-, hotell-, og feriehus reservasjoner. Men det som kanskje ikke er like kjent for folk flest er at du oppnår enda mer rabatt på restplassen hvis du betaler med de rette kredittkortene. Derfor tenker Kredittkorttesten at du setter pris på å få noen tips for å enkelt kunne få samme restplass, bare billigere! Kredittkortet som kommer best ut og dermed gir mest rabatt på restplasser og er et godt reisekort er remember MasterCard og remember Visa.

Hvor mye rabatt kan du få?

Selskaper som Expedia.no, SuperSaver.no, Hotels.com, ebookers.no, GoToGate.no, Reisefeber.no, Groupon Travel, Travellink.no, Seat24.no, Lowcostholiday.no og Apollo.no er alle selskaper som tilbyr restplasser. Om det er pakker som inneholder både fly, leiebil, hotell eller feriebolig, eller om det kun er overnatting eller kun reisen. For oss forbrukere er det da fint å vite at i tillegg til nedsatt pris på restplassene, får du ytterligere opp til 10 % rabatt på hvilken som helst restplass så lenge du betaler med kredittkort. Her er noen eksempler på utvalgte steder du kan få ekstra god rabatt når du betaler med f. eks. kredittkortet remember som er best i test:

 • Expedia.no: 10 % på hotell og leiebil, 500 kr i rabatt på pakkereiser (fly og hotell)
 • SuperSaver.no: 150 kr. i rabatt på flyreiser, 175 kr. på charterreiser, hotell eller leiebil
 • Hotels.com: 10 % i rabatt
 • ebookers.no: 8 % i rabatt: 125 kr i rabatt på flyreiser, 7 % rabatt på billeie, 8 % rabatt på pakkereiser og hotell
 • GoToGate.no: 150 kr i rabatt på flyreiser og 175 kr på pakkereiser (charterreiser), hotellopphold og leiebil
 • Reisefeber.no: 5 % i rabatt hvis du betaler leiebil, 5 % på hotellopphold, 3 % på pakkereiser og 1 % rabatt på flyreiser
 • Groupon Travel: 4 % i ekstra rabatt
 • Seat2.no4: 150 kr. i rabatt på flyreiser, 175 kr. på pakker, hotellopphold og leiebil
 • Lowcostholiday.no: 5,8 % rabatt på hotell, 24 euro i rabatt på pakke (fly og hotell), 10 euro i rabatt ved kjøp av kun flybilletter
 • Apollo.no: 2,5 % rabatt på alle kjøp
 • Travellink.no: 12 euro i rabatt på flyreiser, 14 euro på hotellopphold og 24 euro på pakkereiser

Hvordan går du frem?

Hvis kredittkortet har såkalte bransjerabatt for reise er det nok at du betaler restplassen/restplassene med kredittkortet. Om det derimot er utvalgte reiseselskaper med ekstra god rabatt kan du enkelt gå gjennom kredittkortets nettside, hvor du klikker deg videre til reiseselskapet og gjennomfører handelen. Testerne har testet begge løsningene og har funnet ut at det er enkelt og greit uten gebyrer.

Andre fordeler som både gir deg en tryggere reise og sparer deg for enda mer penger

I tillegg tilbyr de beste kredittkortene for reise og ferie gratis reise- og avbestillingsforsikring for deg og dine når du betaler minimum 50 % av transportkostnadene til reisen. Og det er tryggere å betale med kredittkort både i Norge og ute i verden fordi om du skulle være så uheldig å bli svindlet eller får en mangelfull vare/tjeneste så tilbakebetaler kortutgiver utleggene du har hatt. En ytterligere trygghet er at kredittkort ikke er koblet opp til lønnskontoen din, som betyr at om noen stjeler kortet ditt er det umulig å tømme kontoen. Husk at mange kredittkort tilbyr rentefrie dager, noe som betyr at hvis du benytter kort i nettbutikker eller butikkterminaler (gjelder ikke ved kontantuttak) og betaler tilbake innenfor disse rentefrie dagene påløper det ingen renter på kreditten du benyttet. For deg som forbruker betyr alt dette at du kan spare flere tusen kroner på reisen. Vi anbefaler deg å ha med flere enn et kort når du er ute og reiser, samt ved mulighet ha kun et kort på deg ved feriestedet, slik at om du er uheldig å mister eller blir frastjålet et kort så har du et eller flere i bakhånd. I tillegg har ingen av kredittkortene i vår sammenligning verken etableringsgebyr eller årsgebyr.

Skrevet i Kredittkort, Rabatter, Reiseforsikring