Rabatt på møbler, interiør og oppussing

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 11. september 2017

Høsten har senket seg over vårt langstrakte land, og vi bruker igjen mer tid i våre hjem. En del velger også å bruke tiden til oppussing, kjøp av møbler/interiør eller kanskje gjøre hagen fin for høsten. Derfor har testerne sett nærmere på kortene i rangeringene for å se hvilke kredittkort som gir rabatt på hus og hjem, herunder oppussing, møbler, interiør og hage i september og oktober. Ingen av kortene under har års- eller kjøpsgebyr, og har rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Rabatt ikon

5 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Testerne ser at du kan få 5 % rabatt på alt fra møbler, interiør og hage til håndverkertjenester og produkter/materiell i september måned. Ett av kortene kan gi opptil 5 000 kroner i rabatt.

 

Ikano Visa – Opptil 5 000 kr i rabatt – 5 % rabatt på oppussing og hage i september

Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter pga. gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. I september scorer de best på rabatt på kjøp i forbindelse med oppussing. Merk at dette kun gjelder september måned. Betaler du med Ikano-kortet får du 5 % rabatt på hage og oppussing. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Da Ikano Visa ikke har månedsbegrensing utover årsbegrensningen blir det da potensielt 4 500 kr høyere enn eksempelvis yA Bank Visa og yX Visa sine månedsbegrensninger (forutsatt at du ikke har fått andre månedsrabatter fra Ikano før i året). På Ikano Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene (MCC-Merchant Category Code) som inngår i bransjen de har definert som hage og oppussing. Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene. Testerne ser at banken definerer inn både et godt utvalg håndverksgrupper og mange ulike butikkgrupper som har produkter til oppussing. Rabatten får du automatisk over fakturaen.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 21,92%, kr 20.000 o/12 mnd. Kostnad kr 2.102 Totalt kr 22.102,-
Årsgebyr: 0 kr

yX Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

Betaler du med yX Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Det betyr også møbler. Da rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yX Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter og rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge hvilken månedsrabatt du vil ha før rabatten er aktiv. Dette synes testerne er noe lite brukervennlig, da det er lett å glemme. Dette slipper du med Ikano Visa. På yX Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

YX Visa

YX Visa
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23.75%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.786 Totalt kr 16.786,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

På dette området er yA Visa helt identisk som yX Visa. Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Dette betyr også rabatt på møbler. Men fordi rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Andre kredittkort i rangeringen med rabatt på oppussing?

Testerne forventet nesten at kort som BMCard fra Byggmakker og Maxbo flex Visa skulle ha rabatter på oppussing i september, men til vår store overraskelse ser det ikke slik ut.

Og husk: ikke la det påløpe renter, hvis du kan

Vi anbefaler deg å tilbakebetale benyttet kreditt ved forfall, innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen på inntil 50 dager. Slik at du kun sparer på kjøpene og slipper betale rentekostnader. Alle de tre kortene har inntil 50 rentefri betalingsutsettelse ved kjøp.

Rentefritt ikonTesterne ønsker deg en koselig høst!

Kortene ovenfor oppfyller testernes objektive vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få tips om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Skrevet i Cashback, Kredittkort, Rabatter