Spar penger med reisekort

 

Spar penger ved å bruke kredittkort på reise

Spar penger med reisekort

Uansett om du er lite eller mye på reise, ja til og med om det kun er snakk om småturer som en kort biltur, er det gode penger å spare ved hjelp av de riktige kredittkortene. Et reisekort er i denne sammenhengen et kredittkort som gir deg fordeler som rabatter i forbindelse med reisene/feriene dine, noe som kan spare deg for flere tusen kroner. Du betaler ikke etableringsgebyr og heller ikke årsgebyr eller kjøpsgebyr på kredittkortene i testen. I tillegg får du forsikringer gratis, tilgang på rentefrie penger og økt sikkerhet. For at du enkelt skal kunne spare penger på kjøp i forbindelse med reise, har vi laget en oversikt over noen av de beste reisekortene.

Testvinneren for reise og ferie i 2015 ble re:member MasterCard!

Etter å ha testet og sammenlignet ulike kredittkort som passer til reise og feriebruk fant vi frem til testvinneren re:member MasterCard. Kortets fremragende reisefordeler gjør at det kaprer førsteplassen:

  • Gode rabatter på det meste innen reise og ferie. Eksempler inkludere flybilletter (SAS, KLM, Finnair, opptil 5 % rabatt på Turkish Airlines, m.m.), hotell (10 % rabatt hos Hotels.com, 12 % hos Expedia og 5 % rabatt hos hotellkjeden Scandic Hotels), leiebil (hele 10 % rabatt hos Holiday Autos og 10 % rabatt hos Sixt Bilutleie), fergeselskaper (5 % rabatt hos Stena Line og 2,8 % rabatt hos Scandlines), 6 % rabatt hos Groupon Reise, 8 % rabatt hos eBookers.no, 4 % rabatt hos Apollo.no, samt mange flere gode tilbud.
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring (når minimum 50 % av transportkostnadene er betalt med kredittkortet)
  • Valgfri gratis ekstraforsikring det første året, som for eksempel ransforsikring, bilutleie-forsikring eller nøkkel -og dokumentforsikring
  • 10 % rabatt på restaurantbesøk i flere av Norges største byer
  • Konkurransedyktige gebyrer
  • Det som er negativt med testvinnerkortet er en høy rente på benyttet kreditt. Vårt klare råd er at du tilbakebetaler innen de rentefrie dagene (45 dager) slik at du unngår å måtte betale renter, og at du bruker kredittkortet til å betale reisen/ferien med over nett slik at du får rabatter og forsikringer, og benytter det i butikker under reisen/ferien slik at du er bedre sikret enn om du bruker et vanlig bankort som er knyttet til lønnskontoen din. Genrelt er det lurt å unngå bruk av kredittkort til å ta ut kontanter, da rentene begynner å løpe fra første dag

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Test av reise- og feriekort – De beste reisekredittkortene sparer deg for penger

De beste reisekortene sparer deg for flere tusen kronerDu kan spare flere tusen kroner hvis du benytter de beste reisekortene når du bestiller reisen, kjøper inn til turen og under selve ferien. Du får både gode rabatter og tilbud, samt gratis forsikringer når du benytter de beste kredittkortene. Kredittkorttesten har sammenlignet neon av de beste reisekortene slik at du skal finne fram i kortmylderet der ute.

 

Kredittkort gir rabatt på bestilling av hele reisen, samt under reisen

Rabatter på reisen med kredittkortNoen kredittkort gir alt fra én til 25 % rabatt på kjøp av varer og tjenester i forbindelse med ferie og reise. Dette får du enten som direkte rabatt, som bonus som du kan benytte på eksempelvis flybilletter eller TV, eller som Cashback som betyr at du får igjen penger tilsvarende rabatten. Disse ordningene er hos noen kortselskap ekstra gode når du bestiller flybilletter, hotell og lignende. re:member MasterCard og Visa har rabatter på mange restauranter og brede rabatter innenfor reise og feriesom f. eks. hotell (bl.a. Hotels.com og Scandic Hotels), fly (f. eks. SAS), leiebil og shopping. Ikano Visa gir 4 % rabatt på alt du handler i utlandet som månedsrabatt i juli.

Gratis forsikringer når du bruker reisekort

Inkludert forsikring i kortetNår du betaler minimum 50 % av transportkostnadene i forbindelse med en reisen, er det en del kredittkort som tilbyr inkludert (gratis) reise- og avbestillingsforsikring. Disse kan være fullt på høyde med reiseforsikringer du kan kjøpe til flere tusen kroner av ditt forsikringsselskap. Blant annet kredittkortene Bank Norwegian Visa og re:member tilbyr dette.

 

Tilgang på penger som du ikke betaler renter på

Rentefrie dagerUnder eller før reisen kan det hende at du trenger tilgang på penger i form av kreditt fra kredittkortet ditt. Det som for mange forbrukere kan være positivt i en slik sammenheng er at du slipper å betale renter de første dagene etter at du har benyttet deg av muligheten. Det er viktig å huske på at dette ikke gjelder ved kontantuttak, men kun når du betaler via Internett eller via kortterminal i butikk. Kredittkortet som tilbyr flest rentefrie dager er Ikano Visa som tilbyr opptil 50 dager, mens re:member MasterCard har 45 dager.

Gebyrfritt å handle med de beste reisekortene

Gebyrfrie kjøpIkke alle kredittkort er gebyrfrie å handle med, men de beste reisekortene er det både på kjøp i Norge og i utlandet. Dette gjelder f.eks. re:member MasterCardSantander Red Visa og Gebyrfri Visa. Alle kredittkortene i sammenligningen er også gebyrfrie når det kommer til etablerings-og årsgebyr.

Økt sikkerhet ved bruk av reisekort

Økt sikkerhet på reisen når du betaler med kredittkortFinansavtaleloven § 54b (tidligere kredittkjøpsloven paragraf 8) er lovbestemmelsen som gir deg ekstra trygghet når du benytter kredittkort til kjøp av varer og tjenester. Loven  gjør det mulig for deg å fremme pengekrav mot kredittyter dersom du har kjøpt en mangelfull vare eller tjeneste med reisekortet (så lenge det først er fremsatt krav fra deg til selger). Hvis du er uheldig og møter på useriøse tjenesteytere eller selgere under reisen, er kredittkortet fint å ha. Vi gir deg rådene og klageguiden som hjelper deg med å få pengene igjen fra kredittkortselskapet. Det er betydelig tryggere å både bruke og ha kredittkort under reisen enn såkalt debetkort (bankkort som du får i tilknytting til lønns- eller brukskontoen din). Dette er fordi eventuelle svindlere ikke får tilgang til lønnskontoen din hvis du har brukt kredittkort, og dermed har de ikke muligheten til å gjøre deg blakk ved å tømme en eller flere av dine konti. De får kun muligheten til å svindle kredittkontoen du har hos kredittkortselskapet, men denne er kortselskapet selv ansvarlig for så lenge du ikke har begått grove misbruk, som for eksempel å oppbevare PIN-kode og kredittkort sammen. Dermed, om du skulle være så uheldig å komme utfor kortsvindlere under ferien, stenger du dem ute fra bankkontoen din og dermed dine egne penger. Og om de stjeler fra kreditten din, tar som regel kredittkortselskapet ansvaret og tilbakefører pengene til deg. Derfor ser Kredittkorttesten helt klart nytten og viktigheten i å informere deg om fordelene du får med kredittkort i reisesammenheng.