Testerne som eksperter om kredittkort i Finansavisen

Pass deg for rentesmell!

Det er viktig å være klar over mulige ulemper og fordeler ved kredittkortbruk, også ved de forskjellige kortene. Av hensyn til våre mange brukere forsøker vi grave dypt i undersøkelsene av kredittprodukter som vi tester til din personlige økonomi. Les om noen av testernes funn som kan ha påvirkning på lommeboken din, under Din økonomi i Finansavisen.

I Finansavisen 5. september, under «Din økonomi» har deres journalister skrevet om hva som avgjør kostnaden med kredittkort. Med stort fokus på hvordan de ulike kortselskapene regner rente, såkalt enkel renteberegning eller ikke, hvordan kortene praktiserer rentefri betalingsutsettelse og hva kredittkort ellers koster deg. Ved første øyekast kan kortene se ganske like ut her, men det stemmer ikke og hvilke du bruker til hva har mye å si for lommeboken din. Testerne ble benyttet som eksperter. Funnene er for mange overraskende og mange.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Tagget med: , , , , , , , ,
Postet i Kredittkort, Test av kredittkort, Ukategorisert

Eminem-rabatt – Glemte mulig priseksempel

Rabatt til forbrukeren er bra, men mulig kostnad må også med

Mange selskaper og banker tilbyr kundene sine fordeler som rabatter og bonuspoeng hvis man betaler med kredittkortet deres. I utgangspunktet ser alltid Testerne det som positivt for forbrukeren å få tilbud om å spare penger ved fornuftig bruk. Der derimot testerne, som Forbrukertilsynet ser et problem er at noen av disse selskapene ikke informerer om eventuelle kostnader ved kredittkortbruk i denne markedsføringen.

Tilsynet har i dag trukket frem to som har glemt dette, OBOS og Kolonial. Men testerne ser at DNB også ser ut til å glemme det, senest i dag. Det de glemte var denne opplysningen, tilpasset for kostnaden for sitt kredittkort: Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

 

Når man markedsfører rabatt og bonus i kredittkort må det samtidig opplyses hva kortbruken kan koste etter rentefri betalingsutsettelse. I en pressemelding fra Forbrukertilsynet kommer det frem to nylige eksempler hvor de mener OBOS og Kolonial.no ikke informerer tilstrekkelig om pris i sin markedsføring. Obos ved 20 % rabatt til en konsert med Eminem i sommer. Testerne har også sett andre store norske selskaper som benytter samme praksis som dette, eksempelvis DNB flere ganger i året i sine utsendinger av SMS-markedsføring for Supertilbud med sine Mastercard.

Direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth gjør det tydelig at man skal få klar informasjon om kostnader ved kredittkortbruk.

– Folk skal ikkje stirre seg blinde på tilbodet om ein billeg konsertbillett, sier hun. – Når prisen kan bli høg på lengre sikt, må folk få vite det. (Finanstilsynet, Obos med Eminem-konsert til høg rente, 13.02.2018)

Når testerne viser til ulike fordeler ved kjøp med kredittkort forsøker vi alltid å oppfordre til fornuftig bruk, og anbefaler kortkunden å betale hele kortfakturaen ved forfall for å unngå renter. Samtidig som vi informerer om priseksempel etter den rentefrie utsettelsen.

Postet i Ukategorisert

God nyhet – Flesteparten unngår renter ved kredittkortbruk

Betaling av kredittkortregningen

Flesteparten betaler hele kortregningen ved forfall – Unngår renter med rentefri betalingsutsettelse

Betaler du hele fakturaen fra kredittkortet ved forfall? Det gleder oss å se at de fleste gjør gode forbrukervalg, og betaler hele kredittkortregningen ved forfall, ifølge Finans Norges undersøkelse.

Testerne publiserte i starten av januar Finans Norges undersøkelse, hvor hele 71 % av de spurte betaler hele kredittkortregningen ved forfall, de deler altså ikke opp beløpet/avbetaler. Det betyr at flesteparten kan unngå renter ved blant annet varekjøp da en del kredittkort har rentefri betalingsutsettelse på ulik kortbruk. Noen få kort har det også ved kontantuttak, overføring, Vipps-bruk og/eller regningsbetaling.

 

 

– Vi ser litt forskjell mellom aldersgruppene, men i det store og hele har folk stålkontroll på egen økonomi, sier forbrukerpolitisk direktør Gry Nergård i Finans Norge.

Data er hentet fra Finans Norges Husholdningsundersøkelsen 2017, en årlig undersøkelse for å kartlegge ulike sider ved husholdningenes økonomi. Undersøkelsen er landsrepresentativ, og for 2017 er den gjennomført av Netigate Norge med panel fra Norstat på vegne av Finans Norge. Utvalget var 1000 respondenter i aldergruppen fra 18 år og eldre.

Hvilke kredittkort i testen er best på rentefri betalingsutsettelse?

Testerne har i snart seks år sammenlignet ulike kredittkort med rentefri betalingsutsettelse hvis du tilbakebetaler ved forfall. Her har testerne sjekket hvilken type kortbruk dette gjelder for i de ulike kredittkortene i testen (varekjøp, kontantuttak, bruk i utlandet, regningsbetaling, mobilbetaling/Vipps og overføring til konto). Og hvilke kredittkort med rentefri betalingsutsettelse som har enkel renteberegning etter utsettelsen (påløper rente kun på kreditten du ikke betalte ved forfall). Begge deler er viktig slik at du unngår overraskende rentekostnader, men heller kan bruke kreditt lengst mulig uten at det påløper renter.

 

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Bruk fordelene i kortene, tilbakebetal ved forfall og spar penger

Testerne har i snart seks år oppfordret til fornuftig bruk av kredittkort, være kresen i hvilke kredittkort man bruker til ulike formål og unngå overforbruk. Blant annet tilbakebetale benyttet kreditt så raskt som mulig, og helst ved forfall slik at det ikke påløper renter på blant annet varekjøp. Dermed kan man som kortkunde nyte godt av fordelene i kortene som rabatter på ferie og reise, rabatt på matvarer og drivstoff-rabatt, inkludert reiseforsikring og tilgjengelig kreditt. Dette uten å betale gebyr eller renter. Samt at det kan være tryggere å betale med kredittkort både i Norge og utlandet (sammenlignet med debetkort), da du har flere rettigheter og mer beskyttelse om du skulle bli svindlet eller få mangelfull vare/tjeneste. Samt at kortet ikke er tilknyttet din lønnskonto slik at disse pengene ikke kan røres.

Kilder:
Finans Norge, 8. januar 2018
Testerne, 8 januar 2018

Postet i Ukategorisert

Bestille ferie? Slik kan du få den billigere

Slik kan du gjøre ferien billigere med kredittkort

Ferie og reise koster fort en del penger. Derfor har testerne her en oversikt over ulike kredittkort med blant annet rabatter på feriebestilling, reiseforsikringer og uten års- og kjøpsgebyr, slik at ferien eller reisen blir billigere. Husk at der lurt å betale hele fakturaen fra kredittkortet ved forfall så unngår du renter og oppnår kun besparelser.

Hvorfor kan det være lurt å betale ferie eller reise med kredittkort?

  • Rabatter på fly, hotell, reisebyråer, leiebil
  • Inkluderte (gratis) reiserelaterte forsikringer som reise- og avbestillingsforsikring, leiebilforsikring og forsikring mot tapt flyavgang. Det varierer hvilke forsikringer de ulike kortene har, men ved kortene i oversikten Reise- og feriekredittkort får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kortet
  • Kreditt med rentefri betalingsutsettelse: betaler du hele fakturaen ved forfall (antall dager varierer etter hvilket kredittkort det gjelder, men inntil 45 eller 50 dager på varekjøp/netthandel er vanlig) unngår du renter

 

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

 

Vær klar over mulige ulemper

    • Husk at du skal tilbakebetale benyttet kreditt – Det er lurt å ha god oversikt over hva du har brukt og når du skal tilbakebetale
    • Testerne anbefaler at du tilbakebetaler benyttet kreditt innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen. Betal, om mulig betal hele fakturaen ved forfall så unngår du renter ved kjøp
    • Lar du det påløpe rente vil besparelsene fra rabatter og inkluderte forsikringer fort bli spist opp da den effektive kredittkortrenten per år etter de rentefrie dagene er svært høy, ofte omkring 20-30 %
Postet i Ukategorisert

Gladnyhet – Gebyrforbud på kredittkort

Gebyrforbud på kredittkort

EU innfører gebyrforbud på kredittkort – Gir blant annet gebyrfri bestilling av flybilletter

Vi starter året med en gladnyhet! Fra og med 13. januar er det ulovlig for europeiske bedrifter å ta seg ekstra betalt så lenge kunden betaler med vanlige betalingsmidler – også kredittkort fra Visa og MasterCard. Dette gjelder både i fysiske butikker og ved netthandel. Dette med bakgrunn i at det skal innføres det som kalles PSD2 (Revised Payment Services Directive, i Norge betalingstjenestedirektivet) i alle EU/EØS-land. EU-direktivet skal regulere betalingsformidlingen i EU og EØS.

Dette betyr blant annet at flyselskap som for eksempel Norwegian og Ryanair ikke lenger kan ta gebyr når du betaler med kredittkort som ikke er deres. Selv om kredittkortgebyret avvikles finnes det dessverre unntak i EU-reglene. Diners, Paypal og American Express kan man fortsatt ta gebyr. Enkelte land har likevel valgt å forby gebyrer også fra disse.

Kilde:
Finans Norge – PSD2, 3.1.2017

Tagget med: , , , , , , ,
Postet i Kredittkort

Støtt Verdens Matvareprogram med Mastercard

Testprofessoren med mastercard

Gjennom Verdens Matvareprogram (WTP) donerer Mastercard et skolemåltid til verdien av 0,2 EUR (ca kr 2) hver gang du betaler matvarer i Norge med ditt Mastercard. Dette gjelder frem til 31. desember. Så hvorfor ikke betale julematen og/eller nyttårsmaten med Mastercard-kort?

 

 

Kilder:

Mastercard | WFP

Postet i Ukategorisert

Slik kan du spare penger på julehandelen

slik-sparer-du-mye-penger-pa-julehandelen

Du trenger ikke å være gjerrig for å ønske å spare penger på juleinnkjøpene!

spar-penger-pa-julehandelen

Det er november og mange er i gang med julegavehandelen allerede. Begynner man tidlig vil det være lettere å spare penger. Man vil kunne bestille varer på nett til en rimeligere penge, handle på tilbud og unngå dyre impulskjøp.

Ved testing og sammenligning av kredittkort har vi funnet ut at noen av de beste gebyrfrie kredittkortene kan gi deg rabatter på hele julehandelen, alt fra julegaver og mat til reise og finstasen.

Undersøkelser fra tidligere år viser at vi stadig bruker mer penger på julegaver og julefeiring. Hovedorganisasjonen Virke anslår at vi kommer til å handle for rundt 10 700 kroner hver i årets desember måned. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan.

Lag deg et julebudsjett

Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen unngår du overforbruk. Du vil vite hvilke rammer du har å forholde deg til, og du unngår å bruke mer penger enn du har og ønsker om å bruke.

Avtal med venner og familie

For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange. Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

”Vær tidlig ute og spar mange penger!”

Benytt deg av tilbud og rabatter

Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene. En annen måte er å benytte seg av fordelen som ligger i kredittkortet du har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

I hvilke kategorier kan du få rabatter

Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, alt av gaver, skjønnhet og velvære, klær, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret. Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Re:member Mastercard

Dette kortet gir deg mulighet til å gjøre julehandelen rimeligere ved rabatter i over 200 nettbutikker. Nettbutikkene har stort utvalg av forskjellige varer og her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Apple Store – 4%, Adlibris – 6%, Booking.com – 4%, Boozt.com – 8%, CDON.COM – 10%, Ellos – 15%, Expedia.no – 12%, Lekmer.no – 10%, Nelly.com – 12%, Outnorth – 20%, Gullmagasinet.no – 20%, Interhome – 46%, Pierre Robert – 15%, Kondomeriet – 10%, Miinto.no – 6%, Penthjemme.no – 11%, Vakre Rom – 10%, Bubbleroom – 12%, Hundepoter – 10,5%, Zinio – 24% og Coolshop – 5%.

 

Re:member MasterCard

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Ikano Visa

Lyst til å gjøre dagligvarehandelen for jula 4 % billigere? Da er dette så absolutt det rette kortet for det. Dette betyr at du kan spare penger på juleribba, pinnekjøttet, julekakene og marsipangrisen. Og forter du deg kan du få med deg 5% rabatt på all elektronikk i november. Via Ikano Visas fordelsportal får du også tilgang til flere gode tilbud og rabatter. Her får du rabatter innenfor kategoriene spisesteder, nettbutikker, kultur, velvære, aktiviteter, helse, tjenester, ferieopplevelser og butikker.

 

Ikano Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett MasterCard

Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp og du kan når du vil ta ut din oppsparte bonus i cashback. Du finner massevis av varer i flere kategorier på Komplett.no som for eksempel: datautstyr, foto & video, mobil, spill, hus & hjem og hvitevarer. Spar penger på dine kjøp av julegaver ved å benytte deg av dette tilbudet. Du får 3 % bonus på Komplett.no, 2 % bonus på kjøp av varer på internett (brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter) og 1% bonus på øvrige varekjøp. Verdien av dine bonuspoeng dobles når du bruker dem på Komplett.no. Det betyr at du kan oppnå hele 6 % besparelse.

 

Komplett MasterCard

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Andre fordeler for deg som bruker kredittkort i julehandelen

Når du handler med kredittkortet får du opp til 50 rentefrie dager. Det betyr at hvis du betaler tilbake innen 50 dager så kan du låne pengene rentefritt i mellomtiden. Dette gir deg fleksibilitet i julehandelen, men husk at pengene skal tilbakebetales og at etter de rentefrie dagene så påløper det rente. Det er faktisk greit å bruke kredittkort og få med seg alle rabattene, så lenge man har penger til å betale regningen med når den kommer!

Hvorfor ikke spleise på gavene?

Det er en veldig god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre

De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste julegaveøyeblikkene.

”Gjør julematen billigere. Så enkelt er det!”

spar-penger-pa-julehandelen-mat

Spar også penger på julematen!

Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. Og her kan man spare mye penger på innkjøpene. Nå kan du kombinere bruken av yA Visa med Coops og Trumfs medlemsbonus og på den måten oppnå dobbel rabatt på alt du handler. Grunnen til at du kan kombinere disse to kortene så enkelt er fordi yA Visa også har BankAxept og kan på den måten registreres som betalingskort i medlemsklubbene. Ønsker du å vite mer om denne løsningen kan du lese om testvinneren i kategorien dagligvare og få den informasjonen du trenger. Du kan også få dobbel rabatt med Ikano Visa. Kortet gir deg alltid 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvarer, og sammen med medlemskortene kan du oppnå dobbelt rabatt. For at dette skal fungere må du først bruke ditt Coop- eller Trumfkort for å få medlemsrabatten og så må du betale for handelen med ditt Ikano Visa.

 

Men husk

Hvis du betaler kjøpene med kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på å tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Kortene ovenfor oppfyller testernes vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , ,
Postet i Cashback, Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert

Tips: handle smart på Black Friday

Rabatt Black Friday kredittkort

Sjekk priser flere steder og bruk kredittkort smart

Hvis du handler smart kan du gjøre svært gode kupp på årets Black Friday og dermed spare mange penger. Men hvordan kan du egentlig handle smart på Black Friday, og dermed få de beste prisene? Sjekk priser og og bruk kredittkort lurt, så kan du få de beste prisene på Black Friday. Her er noen tips for hvordan.

Smart handel på Black Friday | Rabatt med kredittkort

Sjekk flere butikker og før-prisen

Testerne anbefaler deg å vær obs på at butikker kan skru opp prisen rett før Black Friday, slik at før-prisen blir høyere og dermed blir ikke salgsprisen like god som det kan se ut. Sjekk ut pris-historikk hos for eksempel Prisjakt.no, og sjekk priser i flere butikker før du kjøper slik vet du at du faktisk får en veldig god pris.

Få rabatt oppå rabatten med kredittkort

Betaler du med kredittkort som gir rabatter kan du få rabatt oppå rabatten, eller dobbel rabatt om du vil. Det betyr at du får rabatt fra kredittkortet i tillegg til salgs-prisen i butikk. Hvorfor ikke være smart når vi handler når det er så enkelt? Testerne mener det er best å betale med gebyrfrie kredittkort som har rentefri betalingsutsettelse  – Slik at det ikke koster deg noe så lenge du tilbakebetaler ved forfall. Se hvilke kredittkort som tilbyr rabatt i butikkene du skal handle:

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Men husk

Hvis du betaler Black Friday-kjøpene med kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på å tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

PS: mange butikker starter allerede i starteren av uken med sine Black Friday-tilbud.


Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , , ,
Postet i Cashback, Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Test av kredittkort

Hva er Gjeldsinformasjonsloven?

Visste du at den såkalte Gjeldsinformasjonsloven trådte i kraft 1. november? Og vet du hva slags lov det er, og hvorfor den snart kan påvirke din søknad om kredittkort? Vi gir noen raske svar på hva Gjeldsinformasjonsloven er.

Postet i Ukategorisert

Rabatt på møbler, interiør og oppussing

Høsten har senket seg over vårt langstrakte land, og vi bruker igjen mer tid i våre hjem. En del velger også å bruke tiden til oppussing, kjøp av møbler/interiør eller kanskje gjøre hagen fin for høsten. Derfor har testerne sett nærmere på kortene i rangeringene for å se hvilke kredittkort som gir rabatt på hus og hjem, herunder oppussing, møbler, interiør og hage i september og oktober. Ingen av kortene under har års- eller kjøpsgebyr, og har rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Rabatt ikon

5 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Testerne ser at du kan få 5 % rabatt på alt fra møbler, interiør og hage til håndverkertjenester og produkter/materiell i september måned. Ett av kortene kan gi opptil 5 000 kroner i rabatt.

 

Ikano Visa – Opptil 5 000 kr i rabatt – 5 % rabatt på oppussing og hage i september

Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter pga. gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. I september scorer de best på rabatt på kjøp i forbindelse med oppussing. Merk at dette kun gjelder september måned. Betaler du med Ikano-kortet får du 5 % rabatt på hage og oppussing. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Da Ikano Visa ikke har månedsbegrensing utover årsbegrensningen blir det da potensielt 4 500 kr høyere enn eksempelvis yA Bank Visa og yX Visa sine månedsbegrensninger (forutsatt at du ikke har fått andre månedsrabatter fra Ikano før i året). På Ikano Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene (MCC-Merchant Category Code) som inngår i bransjen de har definert som hage og oppussing. Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene. Testerne ser at banken definerer inn både et godt utvalg håndverksgrupper og mange ulike butikkgrupper som har produkter til oppussing. Rabatten får du automatisk over fakturaen.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

yX Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

Betaler du med yX Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Det betyr også møbler. Da rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yX Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter og rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge hvilken månedsrabatt du vil ha før rabatten er aktiv. Dette synes testerne er noe lite brukervennlig, da det er lett å glemme. Dette slipper du med Ikano Visa. På yX Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

YX Visa

YX Visa
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23.75%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.804 Totalt kr 16.804,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

På dette området er yA Visa helt identisk som yX Visa. Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Dette betyr også rabatt på møbler. Men fordi rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Andre kredittkort i rangeringen med rabatt på oppussing?

Testerne forventet nesten at kort som BMCard fra Byggmakker og Maxbo flex Visa skulle ha rabatter på oppussing i september, men til vår store overraskelse ser det ikke slik ut.

Og husk: ikke la det påløpe renter, hvis du kan

Vi anbefaler deg å tilbakebetale benyttet kreditt ved forfall, innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen på inntil 50 dager. Slik at du kun sparer på kjøpene og slipper betale rentekostnader. Alle de tre kortene har inntil 50 rentefri betalingsutsettelse ved kjøp.

Rentefritt ikonTesterne ønsker deg en koselig høst!

Kortene ovenfor oppfyller testernes objektive vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få tips om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Postet i Cashback, Kredittkort, Rabatter