Hva er Gjeldsinformasjonsloven?

Visste du at den såkalte Gjeldsinformasjonsloven trådte i kraft 1. november? Og vet du hva slags lov det er, og hvorfor den snart kan påvirke din søknad om kredittkort? Vi gir noen raske svar på hva Gjeldsinformasjonsloven er.

Postet i Ukategorisert

Rabatt på møbler, interiør og oppussing

Høsten har senket seg over vårt langstrakte land, og vi bruker igjen mer tid i våre hjem. En del velger også å bruke tiden til oppussing, kjøp av møbler/interiør eller kanskje gjøre hagen fin for høsten. Derfor har testerne sett nærmere på kortene i rangeringene for å se hvilke kredittkort som gir rabatt på hus og hjem, herunder oppussing, møbler, interiør og hage i september og oktober. Ingen av kortene under har års- eller kjøpsgebyr, og har rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Rabatt ikon

5 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Testerne ser at du kan få 5 % rabatt på alt fra møbler, interiør og hage til håndverkertjenester og produkter/materiell i september måned. Ett av kortene kan gi opptil 5 000 kroner i rabatt.

 

Ikano Visa – Opptil 5 000 kr i rabatt – 5 % rabatt på oppussing og hage i september

Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter pga. gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. I september scorer de best på rabatt på kjøp i forbindelse med oppussing. Merk at dette kun gjelder september måned. Betaler du med Ikano-kortet får du 5 % rabatt på hage og oppussing. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Da Ikano Visa ikke har månedsbegrensing utover årsbegrensningen blir det da potensielt 4 500 kr høyere enn eksempelvis yA Bank Visa og yX Visa sine månedsbegrensninger (forutsatt at du ikke har fått andre månedsrabatter fra Ikano før i året). På Ikano Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene (MCC-Merchant Category Code) som inngår i bransjen de har definert som hage og oppussing. Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene. Testerne ser at banken definerer inn både et godt utvalg håndverksgrupper og mange ulike butikkgrupper som har produkter til oppussing. Rabatten får du automatisk over fakturaen.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

yX Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

Betaler du med yX Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Det betyr også møbler. Da rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yX Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter og rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge hvilken månedsrabatt du vil ha før rabatten er aktiv. Dette synes testerne er noe lite brukervennlig, da det er lett å glemme. Dette slipper du med Ikano Visa. På yX Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

YX Visa

YX Visa
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23.75%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.804 Totalt kr 16.804,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

På dette området er yA Visa helt identisk som yX Visa. Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Dette betyr også rabatt på møbler. Men fordi rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Andre kredittkort i rangeringen med rabatt på oppussing?

Testerne forventet nesten at kort som BMCard fra Byggmakker og Maxbo flex Visa skulle ha rabatter på oppussing i september, men til vår store overraskelse ser det ikke slik ut.

Og husk: ikke la det påløpe renter, hvis du kan

Vi anbefaler deg å tilbakebetale benyttet kreditt ved forfall, innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen på inntil 50 dager. Slik at du kun sparer på kjøpene og slipper betale rentekostnader. Alle de tre kortene har inntil 50 rentefri betalingsutsettelse ved kjøp.

Rentefritt ikonTesterne ønsker deg en koselig høst!

Kortene ovenfor oppfyller testernes objektive vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få tips om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Postet i Kredittkort, Rabatter

På ferie? Unngå disse korttabbene

Nå er ferien her for de veldig mange av oss, og da er tiden inne for reise, opplevelser og avslapping. Pakker du kofferten og vinker på gjensyn til hverdagen? Da er du i selskap med mer enn halvparten av alle nordmenn, ifølge næringslivsorganisasjonen Virkes kartlegging av ferievaner. Det er fortsatt tryggere å bruke betalingskort i Norge enn i mange andre land med tanke på svindel, selv om det også blir tryggere og tryggere i det store utland. Unngå ulike korttabber som å ikke passe opp for svindel og betale unødvendig høye priser på kortbruket. Her har vi listet noen kortvettregler i utlandet som kan være lure å friske opp.

Kortvettregler i utlandet – Unngå korttabber

 • Bruk regionsperre, som stenger for bruk i gitte områder av verden. Hvis du ikke reiser til for eksempel Australia eller Sør-Amerika, er det enkelt å sørge for at kortinformasjonen din er ubrukelig på disse kontinentene. Du kan enkelt sperre/aktivere/endre regionsperre i nett- og mobilbanken til det aktuelle kortet
 • Vern om PIN-koden og lær den utenat. Hold den for deg selv og sørg for at ingen følger med når du taster den inn. Husk å avvise «gode hjelpere» ved minibanken eller i butikk
 • Ha god kontroll på kortene dine – Det er faktisk et verdipapir. Ikke la noen ta det med seg på «bakrommet», ikke legg det i baren eller på andre steder hvor det kan misbrukes av folk med uærlige hensikter
 • Følg med på kontoen din. Virker noe mistenkelig sjekk det umiddelbart opp med banken, og mister du et kort skal du sperre det og kontakte banken umiddelbart. Det er smart å lagre nummeret til banken på telefonen
 • Ha alltid med minimum to kort på tur. Oppbevar dem helst på forskjellige steder slik at du alltid har ett i reserve
 • Velg riktig betalingskort:
 1. Varekjøp er som regel gebyrfrie både ved bruk av debet- og kredittkort. Kredittkort er på mange måter smart fordi pengene ikke trekkes fra kontoen din med en gang, noe som gjør det enklere å avdekke svindel. I tillegg har du bedre reklamasjonsrettigheter. Husk å tilbakebetale kreditten ved første forfall for å unngå rente
 2. Om du mener minibanken er sikker så bruk debetkort for å unngå at rente påløper. Ved de fleste kredittkort påløper rente fra første dag ved kontantuttak, vi har funnet ett unntak fra dette som tilbyr rentefri periode på 45 dager og gebyrfrie uttak i utlandet
 3. Velg kort med lavest mulig valutapåslag. Ikke ta til takke med kort til bruk i utlandet med høyere valutapåslag enn 1,75 %
 • Betal alltid i lokal valuta for å oppnå den beste kursen og dermed betale minst mulig
 • Betal kredittkortregningen ved første forfall, da unngår du at renten begynner å løpe
 • Se også Finansportalen for råd om gode kortvaner i utlandet

 

Det er også verdt å få med seg at en del kredittkort tilbyr inkludert reise- og avbestillingsforsikring i kortet når du har betalt minimum 50 % av transportkostnadene med kortet. Men testerne anbefaler at du i tillegg har «ordinær» kjøpsforsikring. Og at du ved fornuftig bruk kan spare penger ved å få rabatter på kjøp av reisen og under selve reisen hvis du bruker riktig kort.

 

Ha en fantastisk reise med gode kortvaner!

Postet i Ukategorisert

På jakt etter rabatt på bildekk?

Slik kan du få rabatt på bildekkene:

Sist oppdatert oktober 2017.

paa-jakt-etter-billigere-bildekk

Når er høsten her for fullt, og for mange er det på tide å kjøpe bil, dekk eller annet tilbehør. Kanskje trenger du nye dekk, men har lyst til å gjøre innkjøpet billigst mulig. Her er noen tips om hvordan du kan gjøre denne affæren billigere.

VIKTIG! Sjekk prisene

Det er faktisk viktig å sjekke prisene på bil og tilbehør, som for eksempel dekkene du vil ha hos flere forhandlere. Dette kan spare deg for flere tusenlapper. Bruk noen minutter på å ringe rundt, eller sjekk priser på nettet. Det kan også være lurt å prute, og det er ofte tilbud og kampanjer der ute.

Husk at du kan få gode rabatter med kredittkortet ditt

Bil og tilbehør som bildekk er dyrt, og hvem ønsker ikke å spare noen kroner på det innkjøpet? I tillegg til å benytte deg av rådet ovenfor, kan du betale med et kort som gir deg rabatt. Det finnes flere betalingskort, her kredittkort som gir rabatt på alt fra bil til bildekk hvis du betaler med kortet. Av kortene vi har testet, som er uten etablerings- og årsgebyr gir Ikano Visa den bredeste rabatten, det vil si alle steder som er registrert forhandler av bil og tilbehør. Husk at hvis du betaler dekk med et kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Ikano Visa gir deg 6 % rabatt på bil og tilbehør i oktober – Eksempelvis rabatt på bildekk

Ikano Visa gir deg så mye som 6 % på bil og tilbehør i hele oktober. Dette er gode penger å ta med seg. Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter på grunn av gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. Merk deg at total rabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner, herunder også rabatt på bil og tilbehør.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – Begrenset rabatt i oktober

Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på bil, tilbehør, drivstoff og handel på bensinstasjon i oktober. Men fordi rabatten kun gjelder for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i bransjerabatten.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Bildekk

Hvor er dekk billigst?

Du bør holde tungen rett i munnen og hendene på rattet når du skal styre deg gjennom denne jungelen av priser, nettsider, tjenester og rabatter. Du bør regne over sluttsummen to ganger og sjekke at du har fått med deg alt. En ting er jo å kjøpe bare dekkene, men så skal disse monteres på felger og avbalanseres. Og så er spørsmålet om du også vil ha disse fraktet hjem og montert på bilen.

Ikke gå for de billigste dekkene

Det anbefales ikke å gå for de billigste dekkene, ifølge NAF kommer disse som regel dårlig ut i tester. Det betyr ikke at du må velge de dyreste heller. Det er ikke alltid disse er de beste. Sjekk gjerne dekktester på nettet før du velger type dekk og merke.

Hvor mye kan du faktisk spare på dekkene?

La oss si at sluttregningen på dekkene dine skulle bli rundt kr 14.000,- og du betaler disse med Ikano Visa og får 6 % rabatt. Da vil disse dekkene komme på kr 13.160,- og vipps så har du spart kr 840,-.

billigerebensin675x449

Slik får du også billigere bildeler og drivstoff

Det er såre enkelt å skaffe seg gode rabatter på både drivstoff og bildeler. Bruker du Ikano Visa vil du kunne få både rabatter på bil, bildeler og drivstoff. Shell Mastercard er kåret til det beste kortet i kategorien bensin- og dieselkort. Så her er det penger å spare ved å bruke kort.

Men husk

Hvis du betaler dekk med et kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Ønsker du å spare mer penger på bilholdet ditt? Da bør du lese dette:
Slik velger du riktig billån
Kredittkort som gir deg billigere drivstoff
Sparetips – Slik sparer du penger, MYE penger


Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter

Hvordan får du rabatter på sportsutstyr?

rabatter-sportsutstyr

Slik går du frem: Når prisen er så høy, hvorfor ikke spare noen kroner? Vi viser deg hvor lett det er!

rabatter-sportsutstyr-sko

Vi er aktive som aldri før og det kjøpes store mengder av treningstøy og sportsutstyr. Mange er blitt bevisste på helsefordelene man får ved å trene, i tillegg til den økte energien du får i hverdagen ved å holde deg fysisk aktiv. Det økte fokuset har ført til kraftig økning i salg av utstyr. Hva er vel da bedre enn å få gode rabatter på det man kjøper?

Henger pris og kvalitet sammen?

Det kommer nok an på hva du foretrekker og hva du skal bruke treningstøyet til. Jevnt over er det slik at dyrere treningsklær er av bedre kvalitet. Når du skal velge treningstøy vil det være fornuftig å tenke på hva du skal bruke det til, materialet som er brukt, ventilasjon, passform og slitestyrke. Betaler du litt mer for varene vil de nok sannsynligvis vare lengre og fungere bedre. Det vil også være forskjell på om du skal kjøpe treningstøy eller sportsutstyr og fritidsklær.

”Spar penger!”

Spar penger ved å få gode rabatter

Så høy som prisen er på klær og utstyr i denne kategorien vil det være lurt å spare noen kroner ved hjelp av salg, fordelsprogrammer og rabatter. Har du tenkt på at du ved å bruke ulike kredittkort og medlemskort som gir deg gode bonuser og rabatter, kan spare store summer? Vi har samlet informasjon til deg slik at du kan se hvor det er mulig å oppnå rabatter.

rabatter-sportsutstyr-kettlebells

Re:member Mastercard

Via re:members fordelsprogram får du gode fordeler og rabatter på en rekke ulike sportsbutikker på nett. Nettbutikkene har stort utvalg av sportsutstyr og treningstøy. Her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Bodyshapes.no – iøynefallende treningsmote – 11%, ChainReactionCycles.com – Sykler og tilbehør – 6%, Coolshop.com – sportsutstyr – 5%, Getinspired.no – sportsklær – 7%,
Gymgrossisten.com – kosttilskudd og treningsutstyr – 11%, Hollywood.no – snowboard, skateboard og gatemote – 6%, Keepfit.no – Treningstøy – 11%, Nike.no – Sportstøy – 4%, Outnorth.no – sport- og fritidsutstyr – 20%, Probikekit.com – Sykler og tilbehør – 3,5%, Proteinfabrikken – Treningstøy, treningsutstyr og kosttilskudd – 13%, Skistart.com – Alt av skiutstyr – 3,5%, Sportamore.no – Sportsutstyr og treningsklær – 5%, Sporttema.no – Treningsutstyr – 8%, Vidaxl.no – Sportsutstyr – 10%, Wiggle.com – Sykkel- og sportsutstyr – 6%

 

Re:member

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Ikano Visa

Som Ikano Visa-kunde får du via deres Dealpass fordelsportal en rekke gode tilbud og rabatter hos blant annet disse sportsutstyrleverandørene: Stormberg.no – tur- og treningstøy – 15%, Komplettfritid.no – Tur- og fritidsartikler – 30%, CDON.com – Friluftsliv-, sports- og treningsprodukter – 30%. Passer du på å benytte deg av Ikano Visas spesielle månedsrabatt kan du spare 7% i riktig kategori en bestemt måned. Da vil du kunne benytte deg av denne rabatten hos samtlige brukersteder tilknyttet dette bransjetilbudet så lenge brukerstedene er tilknyttet Visa. Dette gjelder både innenlands og utenlands.

 

Ikano Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett MasterCard

Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp og du kan når du vil ta ut din oppsparte bonus. Du kan også velge å få den fratrukket ved din neste handel hos Komplett.no. Du finner massevis av varer i kategorien trening og velvære på Komplett.no. Spar penger på dine kjøp av treningsutstyr ved å benytte deg av dette tilbudet. 3% bonus på Komplett.no, 2% bonus på kjøp av varer på internett (brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter) og 1% bonus på øvrige varekjøp. Verdien av dine bonuspoeng dobles når du bruker dem på Komplett.no. Det betyr at du kan oppnå hele 6% besparelse.

 

Komplett

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,20%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

yA Bank Visa

Med den valgfrie månedsrabatten kan du få opptil 5% på rabatt på handelen din. Sjekk månedsrabattene og velg din rabatt på yA sin nettside. Vet du at det er tid for å kjøpe inn nytt treningstøy så går du for eksempel for kategorien klær og sko eller sportsbutikk. Begge gir 5 % rabatt.

 

yA Visa

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Så mye kan du faktisk spare på et kjøp

Si du går for å kjøpe deg noen sports- og treningsproduker for kr 8.000,- med ditt Ikano Visa på CDON.com. Da vil du kunne få 30% rabatt på handelen og spare hele 2.400,- kroner. En god deal spør du meg. Eller bruk ditt re:member MasterCard og handle nytt treningstøy på Keepfit.no og spar 11%. Hvis du handler for 1.500 kroner vil du spare kr 165,- på dette kjøpet.

 

Vi gir deg tips om hvordan du kan spare mer penger. Les disse sakene og bli inspirert:

Slik får du dobbel rabatt på dagligvarene dine
Slik får du rabatt i hundrevis av nettbutikker
Sparetips – Slik sparer du penger, MYE penger

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert

Slik sparer du mye penger på julehandelen

slik-sparer-du-mye-penger-pa-julehandelen

Du trenger ikke å være gjerrig for å ønske å spare penger på julegavene!

spar-penger-pa-julehandelen

Det er november og mange er i gang med julegavehandelen allerede. Begynner man tidlig vil det være lettere å spare penger. Man vil kunne bestille varer på nett til en rimeligere penge, handle på tilbud og unngå dyre impulskjøp. Vi viser deg hvordan du enkelt kan spare tusenvis av kroner på julehandelen din. Ved testing og sammenligning av kredittkort har vi funnet ut at noen av de beste gebyrfrie kredittkortene kan gi deg rabatter på hele julehandelen.

Undersøkelser fra tidligere år viser at vi stadig bruker mer penger på julegaver og julefeiring. Vil vi følge opp dette i år også? I følge Hovedorganisasjonen Virke vil vi i følge prognoser bruke 11.120 kroner hver på julehandel i år. For stort fokus på dette kan for mange bli både slitsomt og økonomisk belastende, så her gjelder det å spare der man kan og tenke smart.

Lag deg et julebudsjett

Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen unngår du overforbruk. Du vil vite hvilke rammer du har å forholde deg til, og du unngår å bruke mer penger enn du har og ønsker om å bruke.

Avtal med venner og familie

For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange. Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

”Vær tidlig ute og spar mange penger!”

Benytt deg av tilbud og rabatter

Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene. En annen måte er å benytte seg av fordelen som ligger i kredittkortet du har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

I hvilke kategorier kan du få rabatter

Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, alt av gaver, skjønnhet og velvære, klær, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret. Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Re:member Mastercard

Dette kortet gir deg mulighet til å gjøre julehandelen opptil 46% billigere. Via re:members fordelsprogram får du gode fordeler og rabatter i over 200 nettbutikker. Nettbutikkene har stort utvalg av forskjellige varer og her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Apple Store – 4%, Adlibris – 6%, Booking.com – 4%, Boozt.com – 8%, CDON.COM – 10%, Ellos – 15%, Expedia.no – 12%, Lekmer.no – 10%, Nelly.com – 12%, Outnorth – 20%, Gullmagasinet.no – 20%, Interhome – 46%, Pierre Robert – 15%, Kondomeriet – 10%, Miinto.no – 6%, Penthjemme.no – 11%, Vakre Rom – 10%, Bubbleroom – 12%, Hundepoter – 10,5%, Zinio – 24% og Coolshop – 5%. Du har også mulighet til å gjøre restaurantbesøket i forbindelse med julestria og julebordet litt billigere. Med 10% reward-rabatt på over 70 restauranter skulle du vel finne et sted med god julestemning.

 

Re:member MasterCard

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Ikano Visa

Lyst til å gjøre dagligvarehandelen for jula 4% billigere? Da er dette så absolutt det rette kortet for det. Dette betyr at du kan spare penger på juleribba, pinnekjøttet, julekakene og marsipangrisen. Og forter du deg kan du få med deg 5% rabatt på all elektronikk i november. Via Ikano Visas fordelsportal får du også tilgang til flere gode tilbud og rabatter. Her får du rabatter innenfor kategoriene spisesteder, nettbutikker, kultur, velvære, aktiviteter, helse, tjenester, ferieopplevelser og butikker.

 

Ikano Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Her kan du lese mer om hvor lett det er å få rabatter i hundrevis av nettbutikker og på restaurant:
Slik får du rabatt i hundrevis av nettbutikker

 

Komplett MasterCard

Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp og du kan når du vil ta ut din oppsparte bonus. Du finner massevis av varer i flere kategorier på Komplett.no som for eksempel: datautstyr, foto & video, mobil, spill, hus & hjem og hvitevarer. Spar penger på dine kjøp av julegaver ved å benytte deg av dette tilbudet. Du får 3% bonus på Komplett.no, 2% bonus på kjøp av varer på internett (brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter) og 1% bonus på øvrige varekjøp. Verdien av dine bonuspoeng dobles når du bruker dem på Komplett.no. Det betyr at du kan oppnå hele 6% besparelse.

 

Komplett MasterCard

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,20%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Andre fordeler for deg som bruker kredittkort i julehandelen

Når du handler med kredittkortet får du opp til 50 rentefrie dager. Det betyr at hvis du betaler tilbake innen 50 dager så kan du låne pengene gratis i mellomtiden. Dette gir deg fleksibilitet i julehandelen, men husk at pengene skal tilbakebetales og at etter de rentefrie dagene så påløper det rente. Det er faktisk helt greit å bruke kredittkort og få med seg alle rabattene, så lenge man har penger til å betale regningen med når den kommer!

Hvorfor ikke spleise på gavene?

Det er en veldig god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre

De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste julegaveøyeblikkene.

”Gjør julematen billigere. Så enkelt er det!”

spar-penger-pa-julehandelen-mat

Spar også penger på julematen!

Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. Og her kan man spare mye penger på innkjøpene. Nå kan du kombinere bruken av yA Visa med Coops og Trumfs medlemsbonus og på den måten oppnå dobbel rabatt på alt du handler. Grunnen til at du kan kombinere disse to kortene så enkelt er fordi yA Visa også har BankAxept og kan på den måten registreres som betalingskort i medlemsklubbene. Ønsker du å vite mer om denne løsningen kan du lese om testvinneren i kategorien dagligvare og få den informasjonen du trenger. Du kan også få dobbel rabatt med Ikano Visa. Kortet gir deg alltid 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvarer, og sammen med medlemskortene kan du oppnå dobbelt rabatt. For at dette skal fungere må du først bruke ditt Coop- eller Trumfkort for å få medlemsrabatten og så må du betale for handelen med ditt Ikano Visa.

 

yA Visa

Dette kortet er testvinner i kategorien dagligvare og gir deg hele 4% rabatt på handelen din.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Testernes beste tips for å spare penger i året som kommer!

Hva med å spare penger, MYE penger? Les denne saken og få mange hotte tips og råd:
Sparetips – Slik sparer du penger, MYE penger

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

 

God jul og godt nytt år
Hilsen oss i TESTERNE

Tagget med: , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert

Unngå nettsvindel – Slik handler du trygt på nett

unnga-nettsvindel

Det er økende kortsvindel på nett – sørg for å sikre deg!

unnga-nettsvindel-Slik-handler-du-trygt-på-nett

Nye tall fra Bits og Finans Norge viser at kortsvindel er et økende problem på nett. Det er spesielt for handel i nettbutikker at svindelen øker. Tall viser at det første halvår i år ble svindlet for hele 75 millioner kroner. Mer en halvparten av all svindelen har foregått uten at svindlerne har fått tak i selve kortet, men stjålet informasjonen fra utenlandske driftsmiljøer.

”Tenk før du handler!”

Slik sikrer du deg

Det er noen enkle forhåndsregler du kan ta for å gjøre netthandelen din sikrere. Vi hjelper deg på vei for å gjøre din handel tryggere. Vi har samlet sammen mange gode tips og råd som gjør deg sikrere mot svindel.

Sjekk nettbutikken før du handler

Det finnes mange nettbutikker der ute og det er ikke alle du kan stole på, men hvordan vet du hvor det er trygt å handle? Bruk sider du får anbefalt og sjekk gjerne på nettet hva andre sier om nettstedet. Det finnes sider på nettet som er ren svindel og disse vil du for enhver pris unngå. Les gjerne saken vår: Trygg netthandel – slik går du frem for å få gode råd og tips. Hos Forbrukerombudet vil du finne gode råd og en liste over useriøse butikker du bør unngå. Denne er det lurt å ta en titt på hvis man er i tvil. Tjenesten til Forbruker Europa er også nyttig og kan hjelpe deg å finne ut om nettbutikken er så seriøs som du tror. Her skriver du inn URLen til butikken du vil sjekke og får opp informasjon om nettstedet.

Tryggere med kredittkort enn vanlig bankkort

I følge norsk lov vil du få pengene tilbake hvis du blir svindlet og har brukt kredittkort som betalingsmiddel. Finansloven sikrer deg også mot tap og misbruk av kortet. Det er betydelig mye tryggere å bruke et kredittkort. Dette fordi eventuelle svindlere ikke får tilgang på bankkontoen din og kan tømme denne. De vil kun få muligheten til å svindle kreditkontoen du har hos kredittkortselskapet. Denne kontoen har imidlertid ikke du, men de, ansvaret for så lenge du ikke har begått grove misbruk og vist uaktsomhet. Det finnes flere kredittkort som er skreddersydd for netthandel og gir deg gode rabatter i tillegg til trygghet. Vi har sett på hvilke kredittkort som er best på netthandel og kom frem til at disse er gode alternativer:

 

Re:member

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,20%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Gratis forsikringer som sikrer deg

Både Komplett MasterCard og re:member MasterCard gir deg forsikringer som sikrer deg når du bruker kortet. Re:member har også en varslingstjeneste som gir deg beskjed hvis det er mistanke om misbruk.

”Følg med og sjekk transaksjonene på kortet ditt!”

Sjekk kontoutskriften din

Det er veldig lurt å lage seg en rutine på å sjekke transaksjonene på kortet ditt. Det er slett ikke all svindel som blir oppdaget av banken og overvåkningssentralen i Mo i Rana. Oppdager du en transaksjon du ikke har foretatt må du øyeblikkelig ta kontakt med banken din. Du vil få pengene tilbake hvis kortet ditt er misbrukt og du ikke har opptrådt uaktsomt og kan bevise dette, men først må jo svindelen oppdages.

Unnga-nettsvindel

Sikre betalingsløsninger i nettbutikken

Bruker nettbutikken såkalt  3D Secure autentisering i tillegg til at du må benytte CVC koden på kortet ditt er dette ett trygghetstegn. Er nettbutikken i tillegg merket med trygg e-handel symbolet eller Verified by Visa og Mastercard SecureCode befinner du deg på trygg grunn. Dette er såkalte krypterte betalingsløsninger og sørger for at din kortbetalingsinformasjon er trygg. PayPals betalingsløsning gir deg også svindelsbeskyttelsen du trenger.

Vær på vakt, når uhellet er ute kan det være for sent!

Selv om du ikke har opptrådt uaktsomt som det så fint heter, betyr ikke dette at banken helt uten videre gir deg pengene tilbake. Selv om kortutsteder i utgangspunktet skal dekke tapet hvis du blir utsatt for svindel, så er du ikke garantert at de gjør dette. Det viser seg at det er vanskelig for kunder som mener seg svindlet å bevise for banken at de ikke har opptrådt uaktsomt. Utfallet av saker som har vært oppe i Finansklagenemda viser nemlig at bankene vinner frem i de fleste sakene.

Tallenes tale – totalt 45.000 rammes av kortsvindel hvert år

Tallene for kortsvindel har hatt en dramatisk økning. I 2013 var tallet på svindlede norske kort 22.500 og i 2014 økte dette til 38.000. Tallet i 2015 var oppe i svimlende 45.000 rammede kort. Og denne trenden ser ut til å fortsette oppover i 2016.

”Vær på vakt og avslør svindelen før du går i fella!”

Unngå svindel – slik avslører du de falske nettbutikkene

En av de første tingene du bør gjøre hvis du er usikker på en nettbutikk er å Google den. Sjekk linkene som kommer opp og se hva andre brukere skriver om nettsiden. Hva med å teste ut tjenesten til scambook.com og se om du finner ut noe om nettbutikken der. Dette tar deg kun noen få minutter og du sikrer at du ikke lar deg gå i fella. Råd to må bli å sjekke språket på nettsiden. Er språket dårlig og ser det ut til at de har brukt Google Translate? Ja, da er det bare å styre unna. Vi vil også anbefale deg å sjekke kontaktinformasjonen. Driver de legitimt og seriøst vil det ikke være noe problem å bli kontaktet av kundene sine heller. Husk også at selges merkevarer til en uvanlig lav pris, da er det mest sannsynlig ugler i mosen. Merkevarer selges sjelden til veldig lav pris. Det behøver de ikke. Norske nettsider er helt klart tryggere enn utenlandske. Det er sjelden norske nettsider er forbundet med svindel, så sjansen for å bli svindlet er liten.

”Se opp for fisking!”

Ikke la deg lure av phishing

Før eller siden vil du nok oppleve å bli utsatt for digital snoking etter sensitiv informasjon i form av en e-post som ellers ser helt legitim ut. Plutselig dumper det ned en e-post i innboksen din fra for eksempel Apple, Nettflix, en bank, Netcom eller et annet stort og anerkjent firma. Her blir du bedt om å verifisere viktig informasjon for å ikke få kontoen din stengt på grunn av sikkerhetsgrunner, eller beskjed om at noen har prøvd å logge seg inn på kontoen din og du må endre informasjonen din for å fortsette å være sikker. De gir deg en link å følge for å gjøre dette og den leder til en falsk side hvorpå de stjeler informasjonen din. Ikke la deg lure! De fleste selskaper vil aldri sende ut slike e-poster. Legg merke til dette i e-posten: Merkelig problemstilling, avsender, linker (sjekk hvor de leder), uvanlige krav om å oppgi informasjon og dårlig språk. Er du usikker på om dette er en reell forespørsel fra selskapet så spør dem.

Phishing

Testernes beste tips til en trygg  netthandel

– Forsikre deg om at nettsiden er trygg
– Bedre å bruke kredittkort fremfor bankkort. Da er du bedre sikret
– Bruk regionsperre på kortet hvis du har denne muligheten
– Hvis du får et tilbud som er for godt til å være sant, da er nok muligheten stor for at dette er en svindel
– Følg med på kontoutskriften din og kontakt banken med en gang hvis du oppdager unormale transaksjoner
– Unngå å ha høye beløp stående på kortkontoen. På den måten hindrer du at du blir lurt for mye penger hvis uhellet er ute
– Pass på å holde datamaskinen oppdatert og sikret
– Bruk nettvett og sunn fornuft

Flere råd og tips

Vi har samlet flere råd og tips om hvordan du kan handle trygt på nettet og vi anbefaler å lese deg litt opp før du velger å hive deg ut i nettjungelen.
Sikker bruk av kredittkort
Dine rettigheter
Beste kredittkort 2016
Er det trygt å bruke kredittkort

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

 

 

Kilde: finansnorge.no

Tagget med: , , , , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort

Så enkelt kan du få deg gratis feriereise

Kolonial.no og Bank Norwegian har inngått samarbeid og du kan nå tjene poeng til flybilletter når du handler dagligvarer.

Så enkelt kan du få deg gratis feriereise

”Hvem vil vel ikke ha gratis ferie?”

Høsten er her, kuldegradene nærmer seg og vinteren er ikke langt unna. De fleste av oss har sterke minner om sommeren som akkurat var her og drømmer om nye eventyr som ligger i planene for neste års sommerferie. Hvem har vel ikke lyst til å reise på ferie og i tillegg få flyturen gratis?

Hvordan fungerer det?

Det er utrolig enkelt. Du handler på vanlig måte i nettbutikken til Kolonial.no og betaler handelen med ditt Norwegian Visa kort. Du tjener 5 % CashPoints på alt du handler.

Når mottar du poengene dine?

Normalt sett vil det ta 2-3 dager før du mottar poengene dine etter at ditt Norwegian Visa er belastet.

Hvordan kan jeg søke om Norwegian Visa?

Det er enkelt å søke om Norwegian Visa. Trykk på den grønne søk knappen under og du er i gang og i mål på få minutter. Kortet er også gebyrfritt å få, ha og bruke. Det betyr at det er ingen gebyrer ved varekjøp og det er gebyrfritt samt rentefritt i 45 dager.

Bank Norwegian

Norwegian Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.764 Totalt kr 16.764,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Hva er CashPoints?

CashPoints er en del av Norwegians Reward-program. Hver gang du betaler med Norwegian kredittkortet, enten på nett eller i butikk, får du CashPoints. CashPoints kan brukes til å hel- eller delbetale flyreiser hos Norwegian, eller telefontjenester. Ett CashPoint = én krone. I tillegg gir kortet deg ekstra CashPoints når du kjøper flybilletter hos Norwegian.

Kolonial.no

Hva er Kolonial.no?

Kolonial.no er Norges største kolonialbutikk på nett. De tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter levert rett hjem til deg, eller til hentepunkt. Du finner mer informasjon om samarbeidet mellom Kolonial.no og Bank Norwegian på nettsiden til Kolonial.no.

Hvor mange poeng kan jeg spare på dette i løpet av ett år?

Går man ut ifra et forbruk som det er referert til i SIFOS referansjebudsjett, og tar med mat, drikke og andre dagligvarer, så utgjør dette ca. 10.000 kroner per måned for en familie. Vi kan anta at stort sett alt av disse varene kan skaffes hos Kolonial.no. Benytter du deg av Norwegian Visa til å betale for handelen, så kan du spare hele 500 CashPoints i måneden. Det utgjør så mye som 6000 CashPoints i året.

Testernes beste tips: Tjen flere CashPoints med Norwegian Visa

– Bruker du Norwegian Visa når du handler, uansett om du handler på nett eller i butikk, så får du 1% CashPoints på alt du handler.
– Med Norwegian Visa får du 20% CashPoints av billettprisen på Fullfleksbilletter når du bestiller utenlandsreiser.
– Du får også 5% CashPoints av billettprisen på Lavprisbilletter når du bestiller utenlandsreiser.
– Gjennom Norwegians Reward eShop kan du handle med ditt Norwegian Visa i over 200 nettbutikker og samtidig tjene CashPoints til din neste reise. Her får du tilgang på tilbud og kuponger, og rabattene får du som CashPoints. Tilbudene gjelder blant annet hos de populære nettbutikkene Ellos, Nelly, Boozt og CDON.com.

Er du interessert i å vite hvordan du sparer penger på dagligvarene dine? Da bør du lese disse sakene:
Slik får du dobbel rabatt på dagligvarene dine
Slik senker du enkelt matbudsjettet ditt

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

facebook-73x65instagram-73x65google-73x65linkedin-73x65

Tagget med: , , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert

Slik får du rabatter på barneutstyr

Rabatter på barneutstyr

Dette gjør du for å få rabattene:

Rabatter på barneutstyr

Venter du barn, eller har barn i huset? Vi gir deg tipsene om rabatter som sparer deg for tusenlapper!

Det å få barn er en herlig berikelse og stor glede i livet, men krever økonomisk oversikt og planlegging. Det kan være vanskelig og utfordrende spesielt for førstegangsforeldre å vite hva man bør tenke på. Tar man tak i god tid og bruker ventetiden godt, vil det være mulig å spare tusenvis av kroner på innkjøp og utstyr.

«Ikke kjøp alt du TROR barnet trenger med én gang!»

Kjøp kun det du absolutt trenger

Det er ikke nødvendig å ha alt for mye klær og utstyr til den nyfødte. Du vil ofte få veldig mye fra familie, venner og kjente til den nye verdensborgeren. Så vær lur og gi dem tips om ting du trenger og ønsker deg til den lille. Det er heller ikke nødvendig å kjøpe veldig mye klær i den minste størrelsen da barnet fort vokser ut av disse. Behold gjerne merkelappene på varene du kjøper og får, så vil du evt. kunne bytte disse i større størrelse eller noe annet, hvis du ser de ikke blir brukt.

”Sørg for å benytte rabatter”

Benytt deg av rabatter og cash back med kredittkort og spar tusenvis av kroner

Benytter du deg av kredittkort når du bestiller eller handler babyutstyr vil du kunne spare mange penger. Flere av kortene gir deg gode rabatter på klær, utstyr, leker og annet utstyr du trenger. Kortene re:member MasterCard, Ikano Visa, Komplett Bank MasterCard og Santander Red Visa gir deg alle gode rabatter på det du trenger.

Testvinneren re:member har mange gode rabatter i kategorien mor og barn, i tillegg til mange andre, gjennom sitt fordelsprogram re:member reward.

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Det er flott å arve eller kjøpe brukt

Et godt sparetips er jo å arve fra familie, venner og kjente. Babyklær og babyutstyr pleier jo ikke å bli slitt før barnet har vokst ifra det allikevel. Det finnes også flere byttegrupper på Facebook som er helt geniale å bruke. Det går også helt fint an å kjøpe ting brukt. Det meste er like fint etter bruk en kort stund. Det være seg barnevogn, bilstol, leker, klær og annet utstyr. Du vil spare store pengesummer på å gå for brukt fremfor nytt.

”Spar tusenvis av kroner i året!”

Slik får du bleier, barnemat og morsmelkerstatning billigere

Det er enkelt og vi skal fortelle deg hvordan du raskt kan oppnå dobbel rabatt på alt du handler i dagligvarebutikken. På den måten kan du kan spare tusenvis av kroner i året! Det eneste du trenger å gjøre er å kombinere bruken av yA Visa med Coops og Trumfs medlemsbonus og på den måten oppnå dobbel rabatt på alt du handler. Grunnen til at du kan kombinere disse to kortene så enkelt er fordi yA Visa også har BankAxept og kan på den måten registreres som betalingskort i medlemsklubbene. Ønsker du å vite mer om denne løsningen kan du lese om testvinneren i kategorien dagligvare og få den informasjonen du trenger. Du kan også få dobbel rabatt med Ikano Visa. Kortet gir deg alltid 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvarer, og sammen med medlemskortene kan du oppnå dobbelt rabatt. For at dette skal fungere må du først bruke ditt Coop- eller Trumfkort for å få medlemsrabatten og så må du betale for handelen med ditt Ikano Visa.

Baby spiser mat

Med testvinneren yA Visa kan du enkelt oppnå hele 4% rabatt på alt du handler i dagligvarebutikken.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Så mye penger kan du faktisk spare

En pakke bleier koster omtrent kr 50,- og hvis du benytter deg av for eksempel yA Bank Visa og Coop eller Trumfs medlemstilbud, så vil du spare kr 2,- per pakke. Dette utgjør jo fort noen hundrelapper i året. Ser vi på hva du kan spare ved å benytte deg av rabattene et kredittkort gir deg på en barnevogn, så kan summen utgjøre et avslag på omtrent kr 1.000,- på en vogn til kr 10.000,-. Så det er helt klart mye penger å spare ved å utnytte rabattene som ligger i ett kredittkort.

Eksempel på hva du kan spare på en utstyrspakke til barnet

Her har vi satt sammen en basispakke med omtrentlige priser.
Vogn kr 10.000,-
Seng kr 1.600,-
Bilstol kr 2.500,-
Stellebord kr 1.500,-
Bæresele kr 1.500,-
Total pris på pakken kr 17.100,-
Ser vi på hva du kan spare ved å benytte deg av rabattene et kredittkort gir deg på denne pakken, så vil dette kunne utgjøre nesten kr 2.000,-

Sett deg inn i regler for permisjon, foreldrepenger og forsikring

Det anbefales å sette seg inn i regler som gjelder for dette. Bruk tid på å regne på inntekter og utgifter, og finn ut hva som lønner seg når det kommer til permisjonen og hvordan denne best skal deles. Det er også slik at det man får i foreldrepenger avhenger av lønnen man har hatt. De som ikke har vært i jobb i seks av de ti siste månedene får ikke foreldrepenger, men en engangsstønad. Sjekk også hva som lønner seg av forsikringer. Reiseforsikring for hele familien kontra en som gjelder for hver enkel reise osv. Husk også en barneforsikring som gir barnet god dekning hvis uhellet skulle være ute. Det tar deg bare noen minutter å hente inn tilbud på forsikringer som vil trygge deg og dine kjære.

Her kan du lese mer om hvordan du enkelt sparer penger på ferie, dagligvarer, i hundrevis av nettbutikker, eller gjør bryllupet ditt billigere:
Slik får du rabatt i hundrevis av nettbutikker
Slik gjør du ferien billigere
Slik senker du enkelt matbudsjettet
Slik krymper du regningen for bryllupet

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

instagram-73x65 linkedin-73x65 facebook-73x65 google-73x65

Tagget med: , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter

10 tips for å spare penger i studietiden

Tips til hvordan du kan spare penger i studietiden

Slik sparer du enkelt penger i studietiden og får studielånet til å rekke lenger:

Spare penger i studietiden

Semesterstart er her og mange studenter har allerede fullført fadderuka og er klare for oppstart. Vi håper du allerede har tenkt på økonomien og har lagt deg en plan. Støtten du får fra Lånekassen vil ikke strekke så langt som du ønsker og det er viktig å disponere pengene dine riktig. Uansett vil det være viktig å få pengene til å vare lengst mulig.

I dag får studenter studiestøtte, eller studielån som dekker 10 måneder i året. Noe som tilsvarer maks kr 7.796,- i måneden og litt mer i august og januar, eller kr 103.950,- i året. Men for de fleste strekker ikke dette til. Husleia er jo for mange på mer enn dette og da må det andre knep til for å klare seg igjennom studietiden.

Utgiftene står formelig i kø for en fattig student, spesielt i starten av et semester eller ved studiestart. Da må man ha bøker, skolemateriell, PC/MAC,  depositum på bolig, semesteravgift og andre nødvendigheter. Det er også derfor man i starten av et semester får en høyere utbetaling en ellers i året. Summen på kr 20.790,- skal dekke de utgiftene du måtte ha ved studiestart og gjerne litt utover dette også. For resten av semesteret vil du ikke ha mer enn så vidt over kr 7.790,- til å klare deg for i måneden.

Det er også en begrensning på en students ekstrainntekt før dette vil gå ut over studiestøtten. Og i 2017 må du ikke ha en person- og kapitalinntekt over kr 172.597,- Stipendet vil bli redusert med 5% per måned av den inntekten som er over beløpsgrensen.

Dette betyr at det som student vil være utrolig viktig å ha økonomisk kontroll og ha god oversikt over hvor man kan spare penger. Hver krone teller! Vi gir deg de beste tipsene for å spare penger i studietiden. Les og lær!

«Mye penger å spare for studenter!»

1

Foreldrebidrag

Vil det være mulig for deg å få ”stipend” fra mamma og pappa? Du vil i så fall ikke være alene. Innhentede tall viser at så mye som 70.000 studenter får mellom 500 og 2000 kroner i foreldrestøtte hver måned. Dette kan man motta helt uten konsekvenser for studiestøtten fra Lånekassen. Husk bare på at summen ikke overskrider en årlig nettoformue på kr 370.304,- ellers vil du bli trukket i studiestøtte. Det trenger jo ikke nødvendigvis være penger du mottar fra foreldre i studietiden, det kan jo være klær, utstyr, bøker, mat, reiser og alt mulig annet av nødvendigheter.

2

Tannlegeutgifter

Et godt tips kan være å henvende deg til universitetene og få undersøkelser og behandling til reduserte priser hos tannlegestudenter. Dette kan i noen tilfeller også være gratis.

3

Frisørrabatt og kroppspleie

Mange studenter velger å ikke prioritere frisørtime og kroppspleie på sitt slunkne studentbudsjett, men løsningen kan være å gå til andre studenter og få gode rabatterte priser. Her kan du få billigere hårpleie, fotpleie, massasje og hudpleie, og sikkert mange andre ting også. Det kan man enkelt sjekke for eksempel på skolenes nettsider eller ved å kontakte skoler direkte. Du kan også registrere deg som hårmodell på www.harmodeller.no og få gratis behandling.

4

Kredittkort kan gi deg gode rabatter

Husk at ved riktig bruk kan det gi deg mange fordeler å disponere et eller flere kredittkort. Benytter du deg av de rette MasterCard eller Visa-kortene kan du få mange fordeler, som for eksempel opp til 25% Mobile studyingrabatt på kjøp både i Norge og utlandet, rentefrie penger opp til så mye som 50 dager (noe som betyr at du kan låne penger ”gratis” i nesten 2 mnd.) og du kan få gratis reise- og avbestillingsforsikring. Dette kan bety flere tusen kroner i året for en fattig student.

Vi har laget en god oversikt over fordelene med kredittkort for studenter. Her på vår nettsider vil du også få god innsikt i hvilket kort som vil passe best for deg og fullstendig oversikt over hvilke rabatter du kan få. Vi har også testet og vurdert kort som passer for studenter.

5

Rabatt på kollektiv transport

Studentbevis gir deg rett til reduserte priser på kollektiv transport. Dette kan bety mye penger for deg som student.

6

Medlemsfordeler og tilbud på fornøyelser

Husk at studentforeninger, StudentTorget og Cuponation.no kan gi deg mange fordeler som medlem. De fleste foreninger har samarbeidspartnere som gir deg nyttige rabatter. Som student får du også eget studentbevis og dette gir deg rett til utallige studentrabatter. Lurt å ta seg tid til å sjekke.
Det er ALDRI feil å spare penger.

7

Kjøp og salg av brukte bøker

www.ibok.no kan du selge og kjøpe brukte pensumbøker. DET skulle være et nyttig tips for en students økonomi.

8

Billigere bensin

Har du tenkt på at kredittkort kan gi deg gode og nyttige rabatter på bensin og annet du handler på bensinstasjoner? Ikano Visa gir deg alltid 2% rabatt på alt du handler av drivstoff og alt annet du handler på bensinstasjoner. Se hvilke bensinkort som gir deg best rabatter.

9

Dele bolig

Å bo i kollektiv med medstudenter og venner kan være en super måte å spare på boutgiftene. Dere kan også skaffe dere masse fint til felles bolig ved å gå på loppemarked. Det passer ypperlig for et trangt studentbudsjett.

10

Rentefritt lån

Med et trangt studentbudsjett kan du fort få behov for å låne penger for en kort periode. Med kredittkort er dette rentefritt så lenge du betaler tilbake det lånte beløpet før de rentefrie dagene har løpt ut. Det vil si at du kan ha nesten opp mot to måneder på deg til å betale tilbake. Dette er som regel dog ved kjøp gjort via nett eller betalingsterminal og ikke ved kontantuttak.

 

Kredittkorttesten ønsker deg en innholdsrik og fantastisk studietid!

Tagget med: , , , , ,
Postet i Kredittkort, Ukategorisert