Bestille ferie? Slik kan du få den billigere

Slik kan du gjøre ferien billigere med kredittkort

Mange liker å bestille årets ferier i januar, noe som kan være lurt på grunn av januarsalget. Derfor har testerne her en oversikt over ulike kredittkort med blant annet rabatter på feriebestilling, reiseforsikringer og uten års- og kjøpsgebyr, slik at ferien blir billigere. Husk at der lurt å betale hele fakturaen fra kredittkortet ved forfall så unngår du renter og oppnår kun besparelser.

Hvorfor kan det være lurt å betale ferie eller reise med kredittkort?

 • Rabatter på fly, hotell, reisebyråer, leiebil
 • Inkluderte (gratis) reiserelaterte forsikringer som reise- og avbestillingsforsikring, leiebilforsikring og forsikring mot tapt flyavgang. Det varierer hvilke forsikringer de ulike kortene har, men ved kortene i oversikten Reise- og feriekredittkort får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kortet
 • Kreditt med rentefri betalingsutsettelse: betaler du hele fakturaen ved forfall (antall dager varierer etter hvilket kredittkort det gjelder, men inntil 45 eller 50 dager på varekjøp/netthandel er vanlig) unngår du renter

 

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

 

Vær klar over mulige ulemper

  • Husk at du skal tilbakebetale benyttet kreditt – Det er lurt å ha god oversikt over hva du har brukt og når du skal tilbakebetale
  • Testerne anbefaler at du tilbakebetaler benyttet kreditt innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen. Betal, om mulig betal hele fakturaen ved forfall så unngår du renter ved kjøp
  • Lar du det påløpe rente vil besparelsene fra rabatter og inkluderte forsikringer fort bli spist opp da den effektive kredittkortrenten per år etter de rentefrie dagene er svært høy, ofte omkring 20-30 %
Postet i Ukategorisert

Gladnyhet – Gebyrforbud på kredittkort

Gebyrforbud på kredittkort

EU innfører gebyrforbud på kredittkort – Gir blant annet gebyrfri bestilling av flybilletter

Vi starter året med en gladnyhet! Fra og med 13. januar er det ulovlig for europeiske bedrifter å ta seg ekstra betalt så lenge kunden betaler med vanlige betalingsmidler – også kredittkort fra Visa og MasterCard. Dette gjelder både i fysiske butikker og ved netthandel. Dette med bakgrunn i at det skal innføres det som kalles PSD2 (Revised Payment Services Directive, i Norge betalingstjenestedirektivet) i alle EU/EØS-land. EU-direktivet skal regulere betalingsformidlingen i EU og EØS.

Dette betyr blant annet at flyselskap som for eksempel Norwegian og Ryanair ikke lenger kan ta gebyr når du betaler med kredittkort som ikke er deres. Selv om kredittkortgebyret avvikles finnes det dessverre unntak i EU-reglene. Diners, Paypal og American Express kan man fortsatt ta gebyr. Enkelte land har likevel valgt å forby gebyrer også fra disse.

Kilde:
Finans Norge – PSD2, 3.1.2017

Tagget med: , , , , , , ,
Postet i Kredittkort

Støtt Verdens Matvareprogram med Mastercard

Gjennom Verdens Matvareprogram (WTP) donerer Mastercard et skolemåltid til verdien av 0,2 EUR (ca kr 2) hver gang du betaler matvarer i Norge med ditt Mastercard. Dette gjelder frem til 31. desember. Så hvorfor ikke betale julematen og/eller nyttårsmaten med Mastercard-kort?

 

 

Kilder:

Mastercard | WFP

Postet i Ukategorisert

Slik kan du spare penger på julehandelen

slik-sparer-du-mye-penger-pa-julehandelen

Du trenger ikke å være gjerrig for å ønske å spare penger på juleinnkjøpene!

spar-penger-pa-julehandelen

Det er november og mange er i gang med julegavehandelen allerede. Begynner man tidlig vil det være lettere å spare penger. Man vil kunne bestille varer på nett til en rimeligere penge, handle på tilbud og unngå dyre impulskjøp.

Ved testing og sammenligning av kredittkort har vi funnet ut at noen av de beste gebyrfrie kredittkortene kan gi deg rabatter på hele julehandelen, alt fra julegaver og mat til reise og finstasen.

Undersøkelser fra tidligere år viser at vi stadig bruker mer penger på julegaver og julefeiring. Hovedorganisasjonen Virke anslår at vi kommer til å handle for rundt 10 700 kroner hver i årets desember måned. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan.

Lag deg et julebudsjett

Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen unngår du overforbruk. Du vil vite hvilke rammer du har å forholde deg til, og du unngår å bruke mer penger enn du har og ønsker om å bruke.

Avtal med venner og familie

For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange. Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

”Vær tidlig ute og spar mange penger!”

Benytt deg av tilbud og rabatter

Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene. En annen måte er å benytte seg av fordelen som ligger i kredittkortet du har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

I hvilke kategorier kan du få rabatter

Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, alt av gaver, skjønnhet og velvære, klær, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret. Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Re:member Mastercard

Dette kortet gir deg mulighet til å gjøre julehandelen rimeligere ved rabatter i over 200 nettbutikker. Nettbutikkene har stort utvalg av forskjellige varer og her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Apple Store – 4%, Adlibris – 6%, Booking.com – 4%, Boozt.com – 8%, CDON.COM – 10%, Ellos – 15%, Expedia.no – 12%, Lekmer.no – 10%, Nelly.com – 12%, Outnorth – 20%, Gullmagasinet.no – 20%, Interhome – 46%, Pierre Robert – 15%, Kondomeriet – 10%, Miinto.no – 6%, Penthjemme.no – 11%, Vakre Rom – 10%, Bubbleroom – 12%, Hundepoter – 10,5%, Zinio – 24% og Coolshop – 5%.

 

Re:member MasterCard

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Ikano Visa

Lyst til å gjøre dagligvarehandelen for jula 4 % billigere? Da er dette så absolutt det rette kortet for det. Dette betyr at du kan spare penger på juleribba, pinnekjøttet, julekakene og marsipangrisen. Og forter du deg kan du få med deg 5% rabatt på all elektronikk i november. Via Ikano Visas fordelsportal får du også tilgang til flere gode tilbud og rabatter. Her får du rabatter innenfor kategoriene spisesteder, nettbutikker, kultur, velvære, aktiviteter, helse, tjenester, ferieopplevelser og butikker.

 

Ikano Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett MasterCard

Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp og du kan når du vil ta ut din oppsparte bonus i cashback. Du finner massevis av varer i flere kategorier på Komplett.no som for eksempel: datautstyr, foto & video, mobil, spill, hus & hjem og hvitevarer. Spar penger på dine kjøp av julegaver ved å benytte deg av dette tilbudet. Du får 3 % bonus på Komplett.no, 2 % bonus på kjøp av varer på internett (brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter) og 1% bonus på øvrige varekjøp. Verdien av dine bonuspoeng dobles når du bruker dem på Komplett.no. Det betyr at du kan oppnå hele 6 % besparelse.

 

Komplett MasterCard

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Andre fordeler for deg som bruker kredittkort i julehandelen

Når du handler med kredittkortet får du opp til 50 rentefrie dager. Det betyr at hvis du betaler tilbake innen 50 dager så kan du låne pengene rentefritt i mellomtiden. Dette gir deg fleksibilitet i julehandelen, men husk at pengene skal tilbakebetales og at etter de rentefrie dagene så påløper det rente. Det er faktisk greit å bruke kredittkort og få med seg alle rabattene, så lenge man har penger til å betale regningen med når den kommer!

Hvorfor ikke spleise på gavene?

Det er en veldig god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre

De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste julegaveøyeblikkene.

”Gjør julematen billigere. Så enkelt er det!”

spar-penger-pa-julehandelen-mat

Spar også penger på julematen!

Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. Og her kan man spare mye penger på innkjøpene. Nå kan du kombinere bruken av yA Visa med Coops og Trumfs medlemsbonus og på den måten oppnå dobbel rabatt på alt du handler. Grunnen til at du kan kombinere disse to kortene så enkelt er fordi yA Visa også har BankAxept og kan på den måten registreres som betalingskort i medlemsklubbene. Ønsker du å vite mer om denne løsningen kan du lese om testvinneren i kategorien dagligvare og få den informasjonen du trenger. Du kan også få dobbel rabatt med Ikano Visa. Kortet gir deg alltid 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvarer, og sammen med medlemskortene kan du oppnå dobbelt rabatt. For at dette skal fungere må du først bruke ditt Coop- eller Trumfkort for å få medlemsrabatten og så må du betale for handelen med ditt Ikano Visa.

 

Men husk

Hvis du betaler kjøpene med kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på å tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Kortene ovenfor oppfyller testernes vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert

Tips: handle smart på Black Friday

Rabatt Black Friday kredittkort

Sjekk priser flere steder og bruk kredittkort smart

Hvis du handler smart kan du gjøre svært gode kupp på årets Black Friday og dermed spare mange penger. Men hvordan kan du egentlig handle smart på Black Friday, og dermed få de beste prisene? Sjekk priser og og bruk kredittkort lurt, så kan du få de beste prisene på Black Friday. Her er noen tips for hvordan.

Smart handel på Black Friday | Rabatt med kredittkort

Sjekk flere butikker og før-prisen

Testerne anbefaler deg å vær obs på at butikker kan skru opp prisen rett før Black Friday, slik at før-prisen blir høyere og dermed blir ikke salgsprisen like god som det kan se ut. Sjekk ut pris-historikk hos for eksempel Prisjakt.no, og sjekk priser i flere butikker før du kjøper slik vet du at du faktisk får en veldig god pris.

Få rabatt oppå rabatten med kredittkort

Betaler du med kredittkort som gir rabatter kan du få rabatt oppå rabatten, eller dobbel rabatt om du vil. Det betyr at du får rabatt fra kredittkortet i tillegg til salgs-prisen i butikk. Hvorfor ikke være smart når vi handler når det er så enkelt? Testerne mener det er best å betale med gebyrfrie kredittkort som har rentefri betalingsutsettelse  – Slik at det ikke koster deg noe så lenge du tilbakebetaler ved forfall. Se hvilke kredittkort som tilbyr rabatt i butikkene du skal handle:

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

Men husk

Hvis du betaler Black Friday-kjøpene med kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på å tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

PS: mange butikker starter allerede i starteren av uken med sine Black Friday-tilbud.


Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Test av kredittkort

Hva er Gjeldsinformasjonsloven?

Visste du at den såkalte Gjeldsinformasjonsloven trådte i kraft 1. november? Og vet du hva slags lov det er, og hvorfor den snart kan påvirke din søknad om kredittkort? Vi gir noen raske svar på hva Gjeldsinformasjonsloven er.

Postet i Ukategorisert

Rabatt på møbler, interiør og oppussing

Høsten har senket seg over vårt langstrakte land, og vi bruker igjen mer tid i våre hjem. En del velger også å bruke tiden til oppussing, kjøp av møbler/interiør eller kanskje gjøre hagen fin for høsten. Derfor har testerne sett nærmere på kortene i rangeringene for å se hvilke kredittkort som gir rabatt på hus og hjem, herunder oppussing, møbler, interiør og hage i september og oktober. Ingen av kortene under har års- eller kjøpsgebyr, og har rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager.

Rabatt ikon

5 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Testerne ser at du kan få 5 % rabatt på alt fra møbler, interiør og hage til håndverkertjenester og produkter/materiell i september måned. Ett av kortene kan gi opptil 5 000 kroner i rabatt.

 

Ikano Visa – Opptil 5 000 kr i rabatt – 5 % rabatt på oppussing og hage i september

Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter pga. gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. I september scorer de best på rabatt på kjøp i forbindelse med oppussing. Merk at dette kun gjelder september måned. Betaler du med Ikano-kortet får du 5 % rabatt på hage og oppussing. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Da Ikano Visa ikke har månedsbegrensing utover årsbegrensningen blir det da potensielt 4 500 kr høyere enn eksempelvis yA Bank Visa og yX Visa sine månedsbegrensninger (forutsatt at du ikke har fått andre månedsrabatter fra Ikano før i året). På Ikano Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene (MCC-Merchant Category Code) som inngår i bransjen de har definert som hage og oppussing. Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene. Testerne ser at banken definerer inn både et godt utvalg håndverksgrupper og mange ulike butikkgrupper som har produkter til oppussing. Rabatten får du automatisk over fakturaen.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

yX Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

Betaler du med yX Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Det betyr også møbler. Da rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yX Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter og rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge hvilken månedsrabatt du vil ha før rabatten er aktiv. Dette synes testerne er noe lite brukervennlig, da det er lett å glemme. Dette slipper du med Ikano Visa. På yX Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

YX Visa

YX Visa
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23.75%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.804 Totalt kr 16.804,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – 5 % rabatt på hus og hjem – September og oktober

På dette området er yA Visa helt identisk som yX Visa. Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på kjøp til hus og hjem i september. Dette betyr også rabatt på møbler. Men fordi rabatten gjelder kun for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i kategoriene de har definert som hus og hjem.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Andre kredittkort i rangeringen med rabatt på oppussing?

Testerne forventet nesten at kort som BMCard fra Byggmakker og Maxbo flex Visa skulle ha rabatter på oppussing i september, men til vår store overraskelse ser det ikke slik ut.

Og husk: ikke la det påløpe renter, hvis du kan

Vi anbefaler deg å tilbakebetale benyttet kreditt ved forfall, innenfor den rentefrie betalingsutsettelsen på inntil 50 dager. Slik at du kun sparer på kjøpene og slipper betale rentekostnader. Alle de tre kortene har inntil 50 rentefri betalingsutsettelse ved kjøp.

Rentefritt ikonTesterne ønsker deg en koselig høst!

Kortene ovenfor oppfyller testernes objektive vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

 

 

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få tips om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Postet i Kredittkort, Rabatter

På ferie? Unngå disse korttabbene

Nå er ferien her for de veldig mange av oss, og da er tiden inne for reise, opplevelser og avslapping. Pakker du kofferten og vinker på gjensyn til hverdagen? Da er du i selskap med mer enn halvparten av alle nordmenn, ifølge næringslivsorganisasjonen Virkes kartlegging av ferievaner. Det er fortsatt tryggere å bruke betalingskort i Norge enn i mange andre land med tanke på svindel, selv om det også blir tryggere og tryggere i det store utland. Unngå ulike korttabber som å ikke passe opp for svindel og betale unødvendig høye priser på kortbruket. Her har vi listet noen kortvettregler i utlandet som kan være lure å friske opp.

Kortvettregler i utlandet – Unngå korttabber

 • Bruk regionsperre, som stenger for bruk i gitte områder av verden. Hvis du ikke reiser til for eksempel Australia eller Sør-Amerika, er det enkelt å sørge for at kortinformasjonen din er ubrukelig på disse kontinentene. Du kan enkelt sperre/aktivere/endre regionsperre i nett- og mobilbanken til det aktuelle kortet
 • Vern om PIN-koden og lær den utenat. Hold den for deg selv og sørg for at ingen følger med når du taster den inn. Husk å avvise «gode hjelpere» ved minibanken eller i butikk
 • Ha god kontroll på kortene dine – Det er faktisk et verdipapir. Ikke la noen ta det med seg på «bakrommet», ikke legg det i baren eller på andre steder hvor det kan misbrukes av folk med uærlige hensikter
 • Følg med på kontoen din. Virker noe mistenkelig sjekk det umiddelbart opp med banken, og mister du et kort skal du sperre det og kontakte banken umiddelbart. Det er smart å lagre nummeret til banken på telefonen
 • Ha alltid med minimum to kort på tur. Oppbevar dem helst på forskjellige steder slik at du alltid har ett i reserve
 • Velg riktig betalingskort:
 1. Varekjøp er som regel gebyrfrie både ved bruk av debet- og kredittkort. Kredittkort er på mange måter smart fordi pengene ikke trekkes fra kontoen din med en gang, noe som gjør det enklere å avdekke svindel. I tillegg har du bedre reklamasjonsrettigheter. Husk å tilbakebetale kreditten ved første forfall for å unngå rente
 2. Om du mener minibanken er sikker så bruk debetkort for å unngå at rente påløper. Ved de fleste kredittkort påløper rente fra første dag ved kontantuttak, vi har funnet ett unntak fra dette som tilbyr rentefri periode på 45 dager og gebyrfrie uttak i utlandet
 3. Velg kort med lavest mulig valutapåslag. Ikke ta til takke med kort til bruk i utlandet med høyere valutapåslag enn 1,75 %
 • Betal alltid i lokal valuta for å oppnå den beste kursen og dermed betale minst mulig
 • Betal kredittkortregningen ved første forfall, da unngår du at renten begynner å løpe
 • Se også Finansportalen for råd om gode kortvaner i utlandet

 

Det er også verdt å få med seg at en del kredittkort tilbyr inkludert reise- og avbestillingsforsikring i kortet når du har betalt minimum 50 % av transportkostnadene med kortet. Men testerne anbefaler at du i tillegg har «ordinær» kjøpsforsikring. Og at du ved fornuftig bruk kan spare penger ved å få rabatter på kjøp av reisen og under selve reisen hvis du bruker riktig kort.

 

Ha en fantastisk reise med gode kortvaner!

Postet i Ukategorisert

På jakt etter rabatt på bildekk?

Slik kan du få rabatt på bildekkene:

Sist oppdatert oktober 2017.

paa-jakt-etter-billigere-bildekk

Når er høsten her for fullt, og for mange er det på tide å kjøpe bil, dekk eller annet tilbehør. Kanskje trenger du nye dekk, men har lyst til å gjøre innkjøpet billigst mulig. Her er noen tips om hvordan du kan gjøre denne affæren billigere.

VIKTIG! Sjekk prisene

Det er faktisk viktig å sjekke prisene på bil og tilbehør, som for eksempel dekkene du vil ha hos flere forhandlere. Dette kan spare deg for flere tusenlapper. Bruk noen minutter på å ringe rundt, eller sjekk priser på nettet. Det kan også være lurt å prute, og det er ofte tilbud og kampanjer der ute.

Husk at du kan få gode rabatter med kredittkortet ditt

Bil og tilbehør som bildekk er dyrt, og hvem ønsker ikke å spare noen kroner på det innkjøpet? I tillegg til å benytte deg av rådet ovenfor, kan du betale med et kort som gir deg rabatt. Det finnes flere betalingskort, her kredittkort som gir rabatt på alt fra bil til bildekk hvis du betaler med kortet. Av kortene vi har testet, som er uten etablerings- og årsgebyr gir Ikano Visa den bredeste rabatten, det vil si alle steder som er registrert forhandler av bil og tilbehør. Husk at hvis du betaler dekk med et kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Ikano Visa gir deg 6 % rabatt på bil og tilbehør i oktober – Eksempelvis rabatt på bildekk

Ikano Visa gir deg så mye som 6 % på bil og tilbehør i hele oktober. Dette er gode penger å ta med seg. Ikano Visa er best i test i kategorien månedsrabatter på grunn av gode og populære månedsbaserte og aktuelle bransjetilbud. Merk deg at total rabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner, herunder også rabatt på bil og tilbehør.

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

yA Visa – Begrenset rabatt i oktober

Betaler du med yA Visa får du 5 % rabatt på bil, tilbehør, drivstoff og handel på bensinstasjon i oktober. Men fordi rabatten kun gjelder for kjøp opptil kr 10.000 oppnår du maksimalt 500 kr i rabatt. yA Visa har alltid en månedsbegrensning på 500 kr i sine valgfrie månedsrabatter. Rabatten vil bli trukket fra på neste faktura fra kortet. Husk at du må velge bransjerabatten før du handler for at den skal gjelde. Dette synes som nevnt testerne er upraktisk og kan være lett å glemme for kunden. På yA Visa sine nettsider finner du en liste over alle brukerstedsgruppene som inngår i bransjerabatten.

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

Bildekk

Hvor er dekk billigst?

Du bør holde tungen rett i munnen og hendene på rattet når du skal styre deg gjennom denne jungelen av priser, nettsider, tjenester og rabatter. Du bør regne over sluttsummen to ganger og sjekke at du har fått med deg alt. En ting er jo å kjøpe bare dekkene, men så skal disse monteres på felger og avbalanseres. Og så er spørsmålet om du også vil ha disse fraktet hjem og montert på bilen.

Ikke gå for de billigste dekkene

Det anbefales ikke å gå for de billigste dekkene, ifølge NAF kommer disse som regel dårlig ut i tester. Det betyr ikke at du må velge de dyreste heller. Det er ikke alltid disse er de beste. Sjekk gjerne dekktester på nettet før du velger type dekk og merke.

Hvor mye kan du faktisk spare på dekkene?

La oss si at sluttregningen på dekkene dine skulle bli rundt kr 14.000,- og du betaler disse med Ikano Visa og får 6 % rabatt. Da vil disse dekkene komme på kr 13.160,- og vipps så har du spart kr 840,-.

billigerebensin675x449

Slik får du også billigere bildeler og drivstoff

Det er såre enkelt å skaffe seg gode rabatter på både drivstoff og bildeler. Bruker du Ikano Visa vil du kunne få både rabatter på bil, bildeler og drivstoff. Shell Mastercard er kåret til det beste kortet i kategorien bensin- og dieselkort. Så her er det penger å spare ved å bruke kort.

Men husk

Hvis du betaler dekk med et kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.

Ønsker du å spare mer penger på bilholdet ditt? Da bør du lese dette:
Slik velger du riktig billån
Kredittkort som gir deg billigere drivstoff
Sparetips – Slik sparer du penger, MYE penger


Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter

Hvordan får du rabatter på sportsutstyr?

rabatter-sportsutstyr

Slik går du frem: Når prisen er så høy, hvorfor ikke spare noen kroner? Vi viser deg hvor lett det er!

rabatter-sportsutstyr-sko

Vi er aktive som aldri før og det kjøpes store mengder av treningstøy og sportsutstyr. Mange er blitt bevisste på helsefordelene man får ved å trene, i tillegg til den økte energien du får i hverdagen ved å holde deg fysisk aktiv. Det økte fokuset har ført til kraftig økning i salg av utstyr. Hva er vel da bedre enn å få gode rabatter på det man kjøper?

Henger pris og kvalitet sammen?

Det kommer nok an på hva du foretrekker og hva du skal bruke treningstøyet til. Jevnt over er det slik at dyrere treningsklær er av bedre kvalitet. Når du skal velge treningstøy vil det være fornuftig å tenke på hva du skal bruke det til, materialet som er brukt, ventilasjon, passform og slitestyrke. Betaler du litt mer for varene vil de nok sannsynligvis vare lengre og fungere bedre. Det vil også være forskjell på om du skal kjøpe treningstøy eller sportsutstyr og fritidsklær.

”Spar penger!”

Spar penger ved å få gode rabatter

Så høy som prisen er på klær og utstyr i denne kategorien vil det være lurt å spare noen kroner ved hjelp av salg, fordelsprogrammer og rabatter. Har du tenkt på at du ved å bruke ulike kredittkort og medlemskort som gir deg gode bonuser og rabatter, kan spare store summer? Vi har samlet informasjon til deg slik at du kan se hvor det er mulig å oppnå rabatter.

rabatter-sportsutstyr-kettlebells

Re:member Mastercard

Via re:members fordelsprogram får du gode fordeler og rabatter på en rekke ulike sportsbutikker på nett. Nettbutikkene har stort utvalg av sportsutstyr og treningstøy. Her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Bodyshapes.no – iøynefallende treningsmote – 11%, ChainReactionCycles.com – Sykler og tilbehør – 6%, Coolshop.com – sportsutstyr – 5%, Getinspired.no – sportsklær – 7%,
Gymgrossisten.com – kosttilskudd og treningsutstyr – 11%, Hollywood.no – snowboard, skateboard og gatemote – 6%, Keepfit.no – Treningstøy – 11%, Nike.no – Sportstøy – 4%, Outnorth.no – sport- og fritidsutstyr – 20%, Probikekit.com – Sykler og tilbehør – 3,5%, Proteinfabrikken – Treningstøy, treningsutstyr og kosttilskudd – 13%, Skistart.com – Alt av skiutstyr – 3,5%, Sportamore.no – Sportsutstyr og treningsklær – 5%, Sporttema.no – Treningsutstyr – 8%, Vidaxl.no – Sportsutstyr – 10%, Wiggle.com – Sykkel- og sportsutstyr – 6%

 

Re:member

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Ikano Visa

Som Ikano Visa-kunde får du via deres Dealpass fordelsportal en rekke gode tilbud og rabatter hos blant annet disse sportsutstyrleverandørene: Stormberg.no – tur- og treningstøy – 15%, Komplettfritid.no – Tur- og fritidsartikler – 30%, CDON.com – Friluftsliv-, sports- og treningsprodukter – 30%. Passer du på å benytte deg av Ikano Visas spesielle månedsrabatt kan du spare 7% i riktig kategori en bestemt måned. Da vil du kunne benytte deg av denne rabatten hos samtlige brukersteder tilknyttet dette bransjetilbudet så lenge brukerstedene er tilknyttet Visa. Dette gjelder både innenlands og utenlands.

 

Ikano Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Komplett MasterCard

Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp og du kan når du vil ta ut din oppsparte bonus. Du kan også velge å få den fratrukket ved din neste handel hos Komplett.no. Du finner massevis av varer i kategorien trening og velvære på Komplett.no. Spar penger på dine kjøp av treningsutstyr ved å benytte deg av dette tilbudet. 3% bonus på Komplett.no, 2% bonus på kjøp av varer på internett (brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter) og 1% bonus på øvrige varekjøp. Verdien av dine bonuspoeng dobles når du bruker dem på Komplett.no. Det betyr at du kan oppnå hele 6% besparelse.

 

Komplett

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

yA Bank Visa

Med den valgfrie månedsrabatten kan du få opptil 5% på rabatt på handelen din. Sjekk månedsrabattene og velg din rabatt på yA sin nettside. Vet du at det er tid for å kjøpe inn nytt treningstøy så går du for eksempel for kategorien klær og sko eller sportsbutikk. Begge gir 5 % rabatt.

 

yA Visa

yA Bank kredittkort

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 22,90%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.744 Totalt kr 16.744,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Så mye kan du faktisk spare på et kjøp

Si du går for å kjøpe deg noen sports- og treningsproduker for kr 8.000,- med ditt Ikano Visa på CDON.com. Da vil du kunne få 30% rabatt på handelen og spare hele 2.400,- kroner. En god deal spør du meg. Eller bruk ditt re:member MasterCard og handle nytt treningstøy på Keepfit.no og spar 11%. Hvis du handler for 1.500 kroner vil du spare kr 165,- på dette kjøpet.

 

Vi gir deg tips om hvordan du kan spare mer penger. Les disse sakene og bli inspirert:

Slik får du dobbel rabatt på dagligvarene dine
Slik får du rabatt i hundrevis av nettbutikker
Sparetips – Slik sparer du penger, MYE penger

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin

Tagget med: , , ,
Postet i Forsiden, Kredittkort, Rabatter, Ukategorisert