Myter om kredittkort

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 4. januar 2016

Kredittkort er trygt å bruke! Vi forklarer deg hvorfor:

Myter om kredittkort

Det verserer helt klart en del myter om kredittkort der ute. Fremdeles tror mange at det å bruke og eie kredittkort er en sikker vei mot et økonomisk uføre. At det er både uvettig og dumt å bruke kredittkort. Dette er selvfølgelig ikke tilfelle og kun vrangforestillinger. Vi har kikket litt nærmere på hva folk tror om kredittkort og kan avkrefte usanne myter.

– Kredittkort er den sikre veien til økonomisk uføre

Har man kontroll på sin egen private økonomi, er det ingenting som tilsier at kredittkort vil føre deg inn i økonomisk uføre. Heller det stikk motsatte, setter du deg skikkelig inn i fordelene og vilkårene for kortet ditt kan du spare mye penger. Betaler du fakturaen til forfall koster det deg lite eller ingenting å ha kredittkortet. Da kan du faktisk tjene penger på å ha et slikt kort ved å utnytte fordelsprogrammene som følger kortet, eller benytter deg av prosentene du oppnår.

– Kredittkort har mange skjulte kostnader og gebyrer

Alle de ulike kredittkortene og utstederne har forskjellige betingelser, og det er viktig å sette seg godt inn i vilkårene som gjelder for avtalen på kortet man ønsker å vite mer om. Spør gjerne utsteder og få klarhet i kostnader, betingelser og vilkår før du signerer avtalen. På den måten unngår du overraskelser. Det finnes ingen skjulte kostnader og gebyrer hvis man setter seg inn i disse på forhånd.

– Unge får kredittkort kastet etter seg

Dette stemmer selvfølgelig ikke. Alle kredittkort har en minimumsalder for søkeren og du må ha en god økonomi og ingen anmerkninger for å få innvilget kort. Bankene sjekker alltid om du er betalingsdyktig uansett alder.

– Det er dyrt å bruke kredittkort

De fleste kredittkortene er i dag gebyrfrie eller har veldig lave kostnader. Og ved varekjøp får du opp til 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Med andre ord: passer du på å betale regningen i tide koster det deg ingenting å bruke kredittkort.

– Man sparer ingen penger ved å bruke kredittkort

Helt feil! Man kan spare mange penger på forskjellige varer og tjenester med kredittkort. Noen kort gir deg gratis forsikringer, andre sørger for at du får cash back når du handler, noen gir deg tilgang på gode rabatter, prosenter på reiser, leiebil og hotell, så joda, det ER penger å spare ved å bruke kredittkort. Så hvis du tenker på å skaffe deg kredittkort, finn ut hvilket som gir deg de beste rabattene, fordelene og vilkårene.

– Du må ha høy inntekt for å få kredittkort

Dette stemmer ikke. Så lenge du har fast inntekt, riktig alder og betalingsevne er det ikke vanskelig å få innvilget kredittkort.

– Det er komplisert og tidkrevende å søke om kredittkort

Nei, det er nå raskt og enkelt å søke om kredittkort og det meste gjør man enkelt online. I dag kan du ofte også signere dokumentene online med Bank ID. For å gjøre det enda enklere har vi gjort det meste av sammenligningsjobben for deg, så du kan bare sjekke vår ”Sammenlign kredittkort”-side og så får du oversikt over alle kredittkortene som er verdt å kikke på på det norske markedet.

Kredittkort og netthandel
– Utrykt å bruke kredittkort til netthandel

Dette stemmer slettes ikke. Det er helt klart trygt å handle med kredittkort på nettet. Finansavtaleloven sikrer deg mot tap fra misbruk av kortet, for eksempel at det trekkes mer enn du har avtalt, skal tilbakebetales av banken (kortutsteder). Loven sier også at du kan rette de samme kravene mot kortutsteder som du kan rette mot butikken. Det vil for eksempel si at du kan ta reklamasjonssaker direkte med banken når butikken ikke ordner opp, eller går konkurs.

– Kredittkort er skummelt og uforutsigbart

De fleste kredittkort i dag har egne nettbanker koblet til seg, i tillegg til oppdaterte Apper til smarttelefonen din så du kan ha full oversikt til enhver tid. Det er din uvettige bruk som kan skape usikkerhet, sørg for å ha kontroll så slipper du bekymringer.

Sannheter og usannheter

Her har vi samlet informasjon som avkrefter og bekrefter begge sider ved det å ha og bruke kredittkort.

 

Våre insidertips for bra kredittkort i to kategorier:

Kort som egner seg godt for netthandel

Komplett Mastercard
Dette nye kortet på markedet er skreddersydd for netthandel. Du får automatisk opp til 3% bonuspoeng/cashback på alle varekjøp med dette kortet.

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr

 

Kort som gir gode fordeler ved reise

re:member
Kjøp reisen eller ferien med kortet og få inntil 15 % rabatt på alt fra flybilletter, hotell til leiebil. Du får også gratis reise- og avbestillingsforsikring med dette kortet.

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Skrevet i Beste kredittkort 2016, Kredittkort