Spar mye penger på julehandelen – Vi bruker 11.000 hver i desember

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 3. desember 2018

Du trenger ikke å være gjerrig, men du kan være smart

Nordmenn handler for 58,5 milliarder kroner i desember, 11.040 kroner hver. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkebare beløp ved å være litt strukturert. Se deres tips for hvordan du kan gjøre julehandelen smartere og rimeligere. Som hvordan du kan unngå impulskjøp og få rabatter på hele julehandelen. Alt fra julegaver og julemat til reise og finstasen.

– Da er desember her og mange er godt i gang med julehandelen. Som Hovedorganisasjonen Virke anslår bruker vi mye penger i jula, men vi kan gjøre forholdsvis enkle grep for å gjøre det billigere uten å være gjerrige. Som å lage budsjett, benytte oss av spleising og gjenbruk samt handle smart ved å sjekke priser og benytte seg av tilbud og rabatter. Unngå også dyre impulskjøp. Sjekk gjerne priser i både nettbutikker og fysiske butikker for å se etter den beste prisen. Dette gjelder alt fra julegaver, matvarer, julepynt og finstasen. Sier Arild Grepstad, daglig leder i Testerne.


Nordmenn vil handle for 58,5 milliarder kroner i desember i følge Hovedorganisasjonen Virke. Som anslår at hver nordmann kommer til å handle for rundt 11.040 kroner i desember i år. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkebare beløp ved å være litt strukturert.

Følg julebudsjettet

Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen kan du unngå overforbruk. Da vet du hvilke rammer du har å forholde deg til og det kan være enklere å motstå mange impulskjøp.

Avtal med venner og familie

For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange. Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

Benytt deg av tilbud og rabatter, men kun om prisen er lavest og du trenger varen

Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene. En annen måte er å benytte seg av fordelene som ligger i medlemskortet eller kredittkortet du har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-


I hvilke kategorier kan du få rabatter

Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra alt av julegaver, klær, leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, blomster, skjønnhet og velvære, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret. Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Re:member Mastercard – Best til å handle julegaver på nett

Kredittkortet re:member gir deg mulighet til å gjøre julehandelen rimeligere ved rabatter i over 200 nettbutikker. Nettbutikkene har stort utvalg av forskjellige varer og her er det mange penger å spare. Eksempel på de ulike nettbutikkene og hvor mange % rabatt du kan få er: Adlibris – 7 %, Tanum – 10 %, Euroflorist – 10 %, Booking.com – 4 %, CDON.COM – 8 %, Ellos – 8 %,Cubus – 8 %, Expedia.no – 10 %, Hotels.com 10 %, Lekmer.no – 10 %, Nelly.com – 10 %, Outnorth – 8 %, Gullmagasinet.no – 15 %, Interhome – 10 %, Apple Store – 2 %, Pierre Robert – 8 %, Polarn O. Pyret – 8 %, Nike – 4 %, Kondomeriet – 10 %, Miinto.no – 6 %, Vakre Rom – 10 %, Bubbleroom – 12 %, Vita.no – 11 %, Zinio – 23 % og Coolshop – 4 %, LensWay – 8 %, Gymgrossisten.com – 11 %.


Og blir du kortkunde av re:member via testernes nettjeneste så har vi fremforhandlet re:member Trygghetspakke (forsikringspakke), gratis for deg. Verdi 249 kr. Forsikringspakke som inkluderer egenandel ved leiebil, uhell etter varekjøp og identitetstyveri.


re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr


Ikano Visa – Best til kjøp av julemat

Lyst til å gjøre mat- og dagligvarekjøpene for jula 4 % billigere? Da er dette så absolutt Ikano Visa et av de rette kortene for det. Betaler du med kortet får du 4 % rabatt fra Ikano Bank i desember. Dette betyr at du kan spare penger på juleribba, pinnekjøttet, julekakene og marsipangrisen. Via Ikano Visas fordelsportal får du også tilgang til flere gode tilbud og rabatter. Her får du rabatter innenfor kategoriene spisesteder, nettbutikker, kultur, velvære, aktiviteter, helse, tjenester, ferieopplevelser og butikker.


Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 21,92%, kr 20.000 o/12 mnd. Kostnad kr 2.102 Totalt kr 22.102,-
Årsgebyr: 0 kr


Andre fordeler for deg som bruker kredittkort i julehandelen

Når du handler med kredittkortet får du opp til 50 dager rentefri betalingsutsettelse. Det betyr at hvis du betaler tilbake all benyttet kreditt ved forfall så kan du låne pengene rentefritt i mellomtiden. Dette gir deg fleksibilitet i julehandelen, men husk at pengene skal tilbakebetales og at etter de rentefrie dagene så påløper det rente. Det er faktisk greit å bruke kredittkort og få med seg alle rabattene, så lenge man har penger til å betale regningen med når den kommer!

Hvorfor ikke spleise på gavene eller gjenbruk?

Det kan være en god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre. Testerne ser også at gjenbruk i juletida er blitt mer populært igjen. Og det er ingen tvil om at det både er miljøvennlig og billig.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre

De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste juleøyeblikkene.

Spar også penger på julematen!

Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. I følge Virke legger vi igjen fire av 10 kroner i dagligvarebutikkene. Her kan man spare mye penger på innkjøpene. Nå kan du kombinere bruken av Ikano Visa med eksempelvis Coops-og Trumfs medlemsbonus. På den måten oppnå «dobbel rabatt» på alt du handler. For at dette skal fungere må du først scanne/registrere ditt Coop- eller Trumfkort for å få medlemsrabatten og deretter betale for handelen med ditt Ikano Visa.
Men husk

Hvis du betaler kjøpene med kredittkort uten års- og etableringsgebyr så pass på å tilbakebetale før de rentefrie dagene utløper, så vil det ikke koste deg noe i gebyr eller renter.


Kortene ovenfor oppfyller testernes vilkår for å kunne være med i våre sammenligninger/rangeringen. Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, har ikke etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift, og de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram. Testerne ønsker samtidig å gjøre deg oppmerksom på at det finnes mange flere kredittkort i det norske markedet enn de som er tatt med. Vi mottar provisjon fra kortutstedere merket med annonselenke ovenfor dersom søknaden godkjennes, og «Søk nå»-knapper leder til de respektive bankene/kortutstederne. Karaktersetting og rangering gjøres basert på objektive vilkår og kriterier som er fastsatt ut i fra den komparative konteksten som ligger til grunn for den enkelte tabell/rangering. Gjennom mer enn seks år har vi testet omkring 70 kredittkort.

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin


Merket med: , , , , ,
Skrevet i Cashback, Forsiden, Kredittkort, Rabatter, remember, Test av kredittkort