Hva kjennetegner kredittkortbrukeren?

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 17. april 2015

Hvilken type kortbruker er du?

Hvilken type kredittkortbruker er du?Det finnes to typer brukere, den disiplinerte og kredittbrukeren. Men hvilke kjennetegn er typiske for de to? Og hvilket kredittkort passer best for den ulike typen bruker?

Før du velger et kredittkort bør du spørre deg selv  om hva slags kredittkortbruker du er. Dette vil ha stor innvirkning på hvilket kort du bør velge. Benytt deg gjerne av vår kredittkortvelger for å finne kredittkortet som passer akkurat deg.

Kredittbruker:

Kredittkortbrukeren kjennetegnes av at han stadig benytter seg av muligheten til å ha slingringsmonn i økonomien, med større eller mindre beløp på kredittkortregningen. Kan brukes som løsning ved et kortsiktig pengebehov. Det er viktig å passe på at beløpet ikke blir for høyt, for da kan det fort gå galt. Litt sløvere bruk av kredittkortet gjelder som regel de fleste av oss.

Kredtittbrukeren bør være mest opptatt av lavest mulig effektiv rente, da dette gjør kreditten så billig som mulig. Får man andre fordeler i tillegg, er det en bonus.

Hvis du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, så er Santander Red et passende kredittkort for deg. Dette kortet har en lav effektiv rente på 17,12%. Les mer om og søk om kortet her:

Santander Red

Santander Red
Eff.rente 17,12%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.323 Totalt kr 16.323,- Se testernes merknad vedr renten under "Ulemper" og "Vilkår"
Årsgebyr: 0/149 kr

Den disiplinerte brukeren:

Den disiplinerte kortbrukeren betaler alltid regningen ved forfall og trenger derfor ikke bekymre seg over høye renter. Slike kredittkortbrukere foretar ikke kontantuttak i minibanker, og de utnytter ikke kreditten i kortet over tid. Ved fornuftig bruk av kredittkortet kan du faktisk tjene penger. Dette fungerer ved å bruke kortet til å oppnå gode rabatter, cashback, medlemstilbud og betale hele regningen ved forfall.

Det viktigste for denne brukeren vil være et gebyrfritt kort med gode fordeler og rabatter.

Føler du at dette er en riktig beskrivelse av deg, så kan re:member være kredittkortet for deg. Dette kortet gir deg en mengde gode tilbud og rabatter innenfor kategorier som reise, elektronikk, mote og kosmetikk. Finn ut mer om kortet her:

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Husk at bruker du ditt kredittkort til både varekjøp og kontantuttak i minibanker (som oftest gebyrbelagt), så må du ofte betale renter på utnyttet kreditt. Dette fordi ved uttak av kontanter, så begynner rentene å løpe umiddelbart. En viktig huskeregel for begge typer kortbrukere.

Kredittkort kan være et positivt betalingsmiddelKredittkort er ikke farlig, så lenge du bruker det på riktig måte. Faktisk gir kredittkort deg både økonomisk frihet og bedre rettigheter. Men husk å betale i tide! Selvfølgelig er det også viktig at du velger et kredittkort som passer dine behov.

 

Skrevet i Kredittkort, Ukategorisert