Ikke velg de dyre og dårlige

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Dette er et av de viktigste tipsene vi i Testerne kan gi deg når du skal velge kredittkort: Styr unna de dårlige og dyre kredittkortene! Det er ofte slik at kortene som er gratis å få, ha og bruke også er de beste.

Styr unna de dårlige og dyre!

Unngå kredittkort som krever at du betaler årsavgift , hvert fall hvis fordelene du får ut av dem er få – det finnes så mange andre gode alternativer der ute! De fleste av dagens kredittkort tilbyr inkluderte gratisprodukter, som for eksempel reise- og avbestillingsforsikring (dersom 50 % eller mer av reisens transportutgifter er betalt med kredittkortet) og gode rabatter og tilbud innenfor kjøp av varer og tjenester. I tillegg er det blitt veldig vanlig å tilby såkalte rentefrie dager, altså et gitt antall dager du ikke betaler renter på benyttet kreditt, og denne perioden kan vare opp til 50 dager. Og alt dette får du med kort uten årsgebyr! Prøv vår kortvelger som hjelper deg å finne kortet som passer for deg.

Ikke la deg lure

Enkelte kredittkort vil passe deg og dine behov mye bedre enn andre betalingskort. Men det er ikke alltid like lett å vite hva som finnes der ute. Dessverre finnes det kredittkort som skaffet seg et godt rykte ved hjelp av massiv reklamebruk som ikke nødvendigvis tegner et bilde av produktet som stemmer med virkeligheten. Et eksempel er det kjente merke Eurocard, som kan hevdes å ha et rykte som Ikka la deg lure - vær smart og kritisket fint reisekredittkort. Ulempen med kortet, som mange ikke er klar over, er at du må betale et høyt årsgebyr, og du får færre fordeler for pengene enn andre kredittkort på markedet som er rimeligere. Med litt hjelp fra våre testere, ser at du ikke trenger å velge et slikt kort. Velg heller et såkalt «gratis kredittkort» eller «gebyrfri kredittkort» som ikke koster deg noe å få eller å bruke (såfremt du betaler regningene dine i tide).

Styr unna kredittkort som krever at du må betale årsavgift, hvert fall hvis fordelene du får ut av dem er få. Ikke la deg lure av reklamen til dyre og dårlige kredittkort, velg heller et eller flere av de beste kredittkortene på markedet. Da kan du spare penger ved å bruke kredittkort når du handler, fordi mange kredittkort gir deg rabatt på varene og tjenestene du uansett skal ha, i tillegg til å tilby gratisfordeler og stort sett gebyrfritt bruk.

Det finnes bedre alternativer

Ikke velg kredittkort med dyre gebyrerEurocard kan være både dyrt og dårlig sammenlignet med de beste kredittkortene. Det har noen fordeler, som f.eks. rabatt på inngang til flyplasslounger, men er det for deg verdt å betale 645 kr i årsavgift for? I tillegg må du å betale 4 % i gebyr hvis du bruker kortet i butikk eller minibank. Ikke la deg lokke av merkenavn. I dagens marked er konkurransen høy, og derfor har de fleste kredittkortselskap gått vekk fra årsgebyr og -avgifter. Gebyrer generelt er blitt færre og lavere, og du kan lett slippe unna alle former for ekstra avgifter hvis du betaler tilbake benyttet kreditt innen tiden. Bruk i Norge og utlandet er til og med blitt billigere enn ved bruk av vanlig bankkort (debetkort). Du kan rett og slett spare penger ved å bruke kredittkort når du handler, nettopp fordi mange kredittkort gir deg rabatt på varene og tjenestene du uansett skal ha, i tillegg til å tilby gratisfordeler og stort sett gebyrfritt bruk.