Bruk fornuften når du handler med kredittkortet

Noen gode råd ved bruk av kredittkortDet er mange fordeler med kredittkort, spesielt for den disiplinerte bruker som betaler tilbake lånt kreditt innen de rentefrie dagene kredittkortet tilbyr. På den andre siden kan mange korttenkte kjøp, som tilsammen overskrider din betalingsevne, føre til høye renter og en ond økonomisk sirkel. For å unngå dette, kan det være lurt å ta en titt på rådene nedenfor.

Noen gode råd:

1. Betal alltid før forfall

For det første bør du bruke kredittkort bare hvis du vet at du kan betale tilbake hele beløpet innen rimelig tid, det vil si før rentene gir deg betalingsproblemer. Det optimale er å betale tilbake innen de rentefrie dagene. Da har du lånt penger gratis og mest sannsynlig fått fordeler og rabatter på handelen.

2. Bruk aldri mer enn du har

«Ikke tro på julenissen» – eller ikke bruk noe du ikke vet at du har. Det er mulig du mener du vil få en høyere inntekt enn vanlig de neste par månedene. Men om du ikke er sikker på dette – hvilket man sjelden kan være – ikke bruk betydelig mer penger enn hva du har råd i forhold til normal lønnsinntekt. Økonomisk uføre starter ofte ved at man regner med å få noe en ikke får likevel, og dermed bruker penger en ikke har, for så å få store betalingsproblemer og renteutgifter.

3. Impulskontroll er viktig

Du kan gjerne benytte kredittkort som en buffer, som et sikrere betalingsmiddel i utlandet eller for å få rabatter og fordeler, men ikke bruk det som en fornøyelsesmiddel utenfor dine og rimelighetens økonomiske grenser. Ikke kjøp den TVen eller bestill den ferien du vet du ikke har råd til å betale tilbake innen overskuelig framtid. Impulskontroll er som regel alltid viktig.