Sikker bruk av kredittkort

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Kredittkort er et betalingsmiddel av stor verdi, og bør behandles som nettopp det. Når du bruker et kredittkort, er du sikret på flere områder enn ved bruk av et vanlig bankkort (som vist f.eks. av finansavtaleloven paragraf 54b), men det er likevel lurt å benytte seg av et par enkle grep for å gjøre bruken enda sikrere.

Fordeler med kredittkortFordelen med kredittkort

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort. For mange er den viktigste at du er bedre sikret ved kjøp bl.a. på grunn av dine rettigheter og fordi kredittkortet ikke er koblet direkte til lønnskontoen din. I tillegg gir kredittkort deg gratis forsikringer og rabatter på f.eks. drivstoff, reise og ferie, restauranter, klær og mat.

Tips til sikrere bruk av kredittkortTips til sikrere bruk

Både ved oppbevaring og bruk av kredittkort er det noen enkle grep du som bruker kan foreta for å sikre bruken, og for å unngå kortsvindel.

Tips til sikrere netthandelTips til sikker netthandel

Bruk av kredittkort på internett er som oftest trygt, pålitelig og praktisk. Det kan til og med være tryggere enn å handle i butikker over disk, og du kan også ofte finne bedre tilbud i nettbutikkene. Noen tips for sikrere netthandel er likevel verdt å ta med seg.

Bruk fornuften når du bruker kredittkortBruk fornuften når du bruker kredittkort

Det er mange fordeler med kredittkort, spesielt for den disiplinerte bruker som betaler tilbake i løpet av de rentefrie dagene. På den andre siden kan mange korttenkte kjøp, som tilsammen overskrider din betalingsevne, føre til høye renter og en ond økonomisk sirkel. Ta en titt på disse rådene for å unngå dette.

Sikker bruk av kredittkort med Verified by Visa og MasterCard SecureCodeVerified by Visa (VbV) and MasterCard SecureCode

Kredittkorttesten vurderer og sammenligner kun kredittkort som er blant de sikreste kredittkortene på markedet. Både Visa-kort og MasterCard tilbyr brukeren denne sikkerheten.

Kredittkortkalkulator viser deg hvor lang tid det tar å nedbetale kredittenKredittkortkalkulator

Denne kredittkortkalkulatoren viser hvor lang tid det kan ta å nedbetale utestående kreditt på et kredittkort. De aller fleste kredittkort tilbyr rentefrihet i rundt 45 til 50 dager, men dette er ikke tatt med i beregningene til denne kalkulatoren.