Lån penger rentefritt inntil 50 dager

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Er det mulig å låne penger gratis i nesten to måneder? Ja, det kan være mulig. Det finnes MasterCard og Visa-kort som tilbyr deg som forbruker kredittkort med såkalte rentefrie dager, som vil si rentefri betalingsutsettelse. Hvilket i praksis tilsvarer at du kan låne penger gratis fra en del kredittkort. Men vær obs på hvilke kort som tilbyr dette, og på hvordan type kortbruk! Husk at det også med en del kort kan påløpe gebyr ved bruk, og i så fall er ikke kreditten gratis.

Rentefrie dager

Vi har selvsagt testet ulike kredittkort på markedet for hvor mange rentefrie dager de tilbyr deg som kunde! Beste kredittkort i testen tilbyr inntil 45/50 dager rentefri betalingsutsettelse, såkalte rentefrie dager. Dette gjelder all bruk for topp to i testen, men ikke de andre kortene;

– Varekjøp
– Netthandel
– Kontantuttak
– Vipps
– Overføring
– Regningsbetaling (Sparebank 1 tilbyr ikke tjenesten)

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-

 

Et annet begrep for dette er et rentefritt lån, altså gratis penger i inntil 50 dager. Både MasterCard og Visa-kort tilbyr rentefrie dager. Det betyr at du kan bruke kredittkort uten at det påløper rente, så lenge du betaler tilbake innen de rentefrie dagene er utgått! De rentefrie dagene varierer fra omkring 40 til 50 dager ettersom hvilket kredittkort du bruker. Testerne råder deg til å merke deg at de fleste kredittkort tilbyr rentefrie betalingsutsettelse kun på varekjøp.


Premisser for rentefrie dager Premissene for å kunne låne penger gratis i inntil 50 dager: Du må velge et kredittkort som tilbyr deg dette (i tabellen får du en oversikt over slike kredittkort, i tillegg til hvor mange rentefrie dager kortet har og på hvilken type kortbruk). Å låne penger gratis betyr at du kan få rentefri betalingsutsettelse på benyttet kreditt, og du må passe på å tilbakebetale kreditten innenfor de rentefrie dagene for at det skal være gratis. Kredittkortene i testen tar ingen gebyr når du betaler med kredittkort i nettbutikk eller i kortterminal i butikkene, sett bort fra valutapåslag omkring 1,75 % (gjelder kun utenlandsk valuta), men det kan forekomme at en tredjepart gjør dette. Annen type kortbruk tar de fleste kort gebyr for.


Testerne viser deg også hvorfor det er viktig at kredittkortet har såkalt «enkel renteberegning» etter rentefri periode.