Kredittkort til ferie og reise

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Når du eller familien skal ut å reise, er det lurt å benytte seg av kredittkort. Fra og med du bestiller reisen til du kommer hjem igjen tjener du på kredittkortets mange fordeler, enten som pengereserve eller gjennom forsikringer og rabatter og reisetilbud. Du kan spare flere tusen kroner per reise ved å bruke de riktig kredittkortene.

Reisefordeler og -tilbud ved kredittkort

For mange er økt sikkerhet på reisen grunn nok i seg selv for å bruke kredittkort i utlandet. Du er bedre sikret mot svindel ved ikke å bruke et debetkort, og du får pengene igjen av kortselskapet dersom flyselskapet går konkurs eller du du får en mangelfull vare. Ofte har kredittkort også færre gebyrer enn debetkort ved bruk i utlandet. Ellers er gratis reise- og avbestillingsforsikring (når mer enn 50 % av transportutgiftene er betalt med kredittkortet), rabatt på hotell, flyreiser, leie av bil, restauranter, klær, sko og drivstoff, samt ekstra tilgang på penger, noen av fordelene som taler for å bruke kredittkort til reise og ferie. Under kan du se en test av ulike kredittkort basert blant annet på disse faktorene.


Test av kredittkort til reiseTest av reise-og feriekredittkort

I testen av reise- og feriekort kommer disse kortene best ut til feriebruk (se begrunnelsen for plasseringene under):

1. plass re:member

(også Best i test i KredittkorttestenBest i test på rabatter og tilbud, Best i test på rentefrie dager)

re:member

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr


2. plass Bank Norwegian Visa

(Best i test på bruk i utlandet)

Norwegian Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.764 Totalt kr 16.764,-
Årsgebyr: 0 kr


3. plass: Ikano Bank Visa

Ikano Visa

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 21,92%, kr 20.000 o/12 mnd. Kostnad kr 2.102 Totalt kr 22.102,-
Årsgebyr: 0 kr


4. plass: Komplett MasterCard

Komplett MasterCard

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 24,73%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.837 Totalt kr 16.837,-
Årsgebyr: 0 kr


Hvordan ble vinneren kåret?

– Inkludert reise- og avbestillingsforsikring

Gratis reise- og avbestillingsforsikring tilbyr mange kredittkortselskaper og gis normalt når reisende betaler 50 % eller mer av transportutgiftene med kredittkortet. Å kjøpe en reiseforsikring av et forsikringsselskap er som regel dyrt, spesielt om du skal ha til hele familien. Kredittkort sparer deg dermed for en potensielt stor utgift. Kredittkortene re:member MasterCard og Visakort, Komplett MasterCard, Ikano Visa og Bank Norwegian Visa tilbyr dette, og scorer derfor høyt i testen. Vil du vite mer om gratis reiseforsikring? Sjekk gjerne ut vår film og informasjon om gratis reiseforsikring.

– Kredittkort med rabatter

Rabatt før og under reisenNoen kredittkort gir alt fra én til 25 % rabatt på kjøp av varer og tjenester. Dette får du enten som direkte rabatt med Cashback, som ved testvinneren, eller som bonus som du kan benytte på eksempelvis flybilletter. Disse ordningene er ekstra gode hos noen kortselskap når du bestiller flybilletter, hotell og lignende.

Re:member har flest og best rabatter på det meste innenfor reise og ferie, og stikker derfor av med seieren i denne kategorien. Du kan f.eks. få opptil 12 % rabatt på turer hos Expedia, fly (f.eks. SAS), leiebil og shopping. Testvinnerkortet gir også 10 % rabatt hos mange restauranter. Cashbacken du kan få fra re:member MasterCard er ubegrenset. Kredittkortet har ikke etablerings-, års- eller kjøpsgebyr.

Ikano Visa gir deg opp til hele 70 % på reiser, hoteller og overnattingssteder i inn- og utland. Det er så mange som 22 tilbydere å velge blant, alt fra leiligheter, høyfjellshoteller og luksushoteller. De ulike tilbudene har forskjellige måter og gi rabatt på. Noen trekkes automatisk når du betaler i nettbutikken, noen blir trukket i fra på fakturaen du får fra Ikano Visa.

Bank Norwegian Visa gir rabatter på et mer begrenset område som fly, hotell og billeie, og skårer dermed dårligere. Kredittkortet er billig å bruke i utlandet; 0 kr i betalingsgebyr og det er ikke uttaksgebyr ved minibank.

Komplett MasterCard tilbyr en god pakke med inkluderte forsikringer som sikrer deg og reisefølget hvis uhellet skulle være ute. Kortet koster ikke noe å bruke i utlandet, men det påbeløper et valutapåslag på 1,75 %.

– Kredittkort som gir penger tilbake (Cashback)

Ikano Visa gir inntil 5.000 kr per år i Cashback. re:member MasterCard har ubegrenset Cashback. Bank Norwegian tilbyr ikke Cashback, men de gir de heller inntil 20 % i såkalte cashpoints som du kan benytte ved kjøp av flyreiser. Re:member MasterCard tilbyr opp til 25 % i rabatter som trekkes fra neste faktura når du benytter deg  av disse rabatterte kjøpene.

– Ulike premisser

Det er viktig å huske på at ulike kredittkort har ulike betingelser og premisser for fordelene. Rentefrihet (gratis betalingsutsettelse) tilbys i eksempelvis opptil 50 dager hos Komplett MasterCard, mens i «bare» 45 dager hos re:member MasterCard og Bank Norwegian Visa. Er du disiplinert i din tilbakebetaling, og benytter deg av kredittkort fra topp fire i rangeringen, slipper du unna uten noen utgifter.

God reise!