Dine rettigheter

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Du har omfattende rettigheter ved inngåelse av kredittavtale og ved bruk av kredittkort. Som bruker av kredittkort kan du til og med ha bedre rettigheter enn ved bruk av ordinært bankkort.

Loven gir deg trygghet

Finansavtaleloven sikrer degFinansavtaleloven § 54b (tidligere kredittkjøpsloven paragraf 8) er lovbestemmelsen som gir deg ekstra trygghet når du benytter kredittkort til kjøp av varer og tjenester. Loven  gjør det mulig for deg å fremme pengekrav mot kredittyter dersom du har kjøpt en mangelfull vare eller tjeneste med kredittkortet, så lenge kravet er fremsatt til selger. Hvis du er uheldig og møter på useriøse tjenesteytere eller selgere, er kredittkortet fint å ha. Her kan du lese om en kortbruker som fikk igjen alle pengene av kredittkortselskapet som utstedte kredittkortet det ble betalt med.

Forbrukerrådet: -Kredittkortet er ditt våpen mot svindlere

Kredittkortet er ditt våpen mot svindlereKredittkorttesten vil hjelpe deg å unngå svindel, og det gjør vi ved å gi deg oppskriften på hvordan kredittkort kan spare deg for en formue hvis uhellet er ute. Ved hjelp av Forbrukerrådets artikkel og vår kunnskap skal vi fortelle deg hvordan kredittkortet kan være ditt våpen mot svindel. Bankene informerer ikke flittig om dette.

Klageguide: Slik retter du krav mot selger

Klageguide som viser deg hvordan du retter krav mot selgerFor at du skal kunne rette et krav til kredittyter etter finansavtaleloven § 54b, må fire momenter være innfridd. Dersom disse premissene er oppfylt, kommer neste steg i klageprosessen. Du kan reklamere til kredittyter, men det må gjøres så snart som mulig etter at du ble klar over at selger ikke overholder reglene. Kravet i klagen må være sammenfallende med kravet du har overfor selger, og det kan ikke være noe annet enn et pengekrav. Klagen bør være skriftlig og inneholde nødvendig dokumentasjon, som korrespondanse med selger og kopi av kvitteringer. Du kan maksimum få ett beløp tilsvarende kjøpesummen. Erfaringsmessig fungerer klager til kredittyter forholdsvis godt, men om dette heller ikke fører frem, bør du kontakte Forbrukerrådet.

Tapt flybillett pga konkurs?

Tapt flybillett pga konkurs dekkes av kredittkortet det ble betalt medHar du opplevd at flybilletten er betalt, så går flyselskapet konkurs? Så lenge du betalte med kredittkort, er ikke alt håp ute. Vi gir deg rådene som kan gi deg pengene igjen fra kredittkortselskapet.

Steng kortsvindlerne ute fra bankkontoen din ved bruk av kredittkort

Steng svindlere ute av lønnskontoDet er betydelig tryggere å både bruke og bære på din person et kredittkort enn et såkalt debetkort (bankkort som du får i tilknytting til lønns- eller brukskontoen din). Dette fordi eventuelle svindlere da ikke får tilgang til bankkontoen din, og dermed ikke muligheten til å tømme en eller flere av dine konti. De får kun muligheten til å svindle kredittkontoen du har hos kredittkortselskapet, men denne er kortselskapet selv ansvarlig for så lenge du ikke har begått grove misbruk, som f.eks. å oppbevare PIN-kode og kredittkort sammen. Dermed, om du skulle være så uheldig å komme utfor kortsvindlere, stenger du dem ute fra bankkontoen din og dermed dine egne penger. Og om de stjeler fra kreditten din, tar som regel kredittkortselskapet ansvaret og tilbakefører pengene til deg. Den 11.4.2013 la Finanstilsynet fram sin årlige risiko- og sårbarhetsanalyse knyttet til IKT i den norske finanssektoren, og kort fortalt viser rapporten at nordmenn ble svindlet for til sammen 143.584.000 kr ved bruk av nettbank og betalingskort. Dermed ser Kredittkorttesten i denne sammenhengen helt klart nytten og viktigheten av å informere deg om fordelen du får med å betale med kredittkort.

Handle sikkert og spar penger samtidig

Handle sikkert og spar penger samtidigNår du bruker kredittkort, kan du få opptil 25 % rabatt i flere hundre populære butikker og nettbutikker, samt restauranter. Du får rabatter på mat- og dagligvarer, reise, ferie, klær, elektronikk, bøker, kosmetikk, billeie, hoteller, underholdning, strøm, mm. Noen kredittkort gir deg også gratis forsikringer, som f.eks. reise- og avbestillingsforsikring. Du får også skattefordeler og kan låne penger gratis (rentefrie dager) i inntil 52 dager. Få en bedre oversikt over fordelene ved å ta en titt på vår sammenligning og test av kredittkort.