Fordeler og tips

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Fordelene ved kredittkort er mange - så lenge man klarer å bruke dem på en fornuftig måte. En grei regel å følge, er kun å bruke Visa- og MasterCardet hvis man vet at man klarer å betale tilbake innen rimelig tid. Gjør man det, og passer på å betale tilbake før rentene påløper, er det faktisk helt gratis å handle med kredittkort. I tillegg kan man spare mye på fordeler som gode tilbud og rabatter og gratis forsikringer inkludert i kortet. Og for mange er den viktigste fordelen at det er sikrere å bruke kredittkort enn bankkort eller kontanter.

Sammenlign kredittkort og søk uforpliktende
Her ser du hvor enkelt det er å velge blant de beste kredittkortene.

Du er bedre sikret når du bruker kredittkort

Tryggere å bruke kredittkortBruker kredittkort når du er på reise eller hjemme, er du bedre sikret mot kortsvindel fordi svindlerne aldri får tilgang på lønnskontoen din. Mange foretrekker også den ekstra sikkerheten kredittkortet gir når de handler varer eller tjenester på nettet. Også varekjøp du gjør med kredittkort er sikret, da du kan få igjen pengene fra kredittkortselskapet om varen eller tjenesten er mangelfull. Lover og regler for kredittkjøp er forskjellige fra land til land, men i Norge reguleres dette av finansavtaleloven, så du kan føle deg trygg. Les flere tips til sikrere bruk av kredittkort.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring

Gratis reise- og avbestillingsforsikringHvis du betaler mer enn 50 % av reisekostnadene med kredittkort, er det flere kredittkort som tilbyr gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Finn ut mer om bruk av kredittkort i forbindelse med reiser, og se hvilket kredittkort som er best i test av reise- og feriekredittkort.

Penger tilbake når du bruker kortet

Penger tilbake (Cashback)Flere kortselskaper gir deg penger tilbake når du handler med kredittkortet deres (kalt Cashback). De beste kredittkortene gir deg rabatt (penger tilbake) når du kjøper varer eller tjenester innenfor forskjellige kategorier, som Beste kredittkort på dagligvarer, elektronikk, klær, hvitevarer og restauranter. Du kan også få rabatt ved overnatting på Rabatt på hotell med kredittkort eller gratis flybilletter når du har handlet for en viss sum. Konkurransen mellom kredittkorttilbyderne er så stor at de går langt for å tilby deg de beste rabattene i mange populære butikker og nettbutikker.

Gode rabatter på drivstoff

Rabatter på drivstoffFlere selskaper tilbyr rabatterte priser på drivstoff. Med mange av kortene får du også rabatt på alt annet du kjøper på bensinstasjonene også. Det betyr at det er mye penger å spare per år ved å bruke kredittkort! Vi har funnet det beste bensinkortet.

Rabatter og tilbud ved bruk av kredittkort

Rabatter og tilbud med kredittkortI et marked med stadig mer konkurranse, og dermed flere og bredere tilbud om fordeler til forbrukeren, hjelper vi deg finne ut hvilke kredittkort som har de beste rabattene og tilbudene, som du kan spare penger på. Fordelene kan være alt fra inkludert reise- og avbestillingsforsikring og høye rabatter på strøm, hotell eller flyreiser, til gode prosenter på drivstoff og rabatt hos hundretalls av populære butikker og restauranter.

Rentefri kreditt i inntil 50 dager

Rentefrie dager - du låner i praksis penger gratisMange MasterCard og Visa-kort tilbyr deg rentefri betalingsutsettelse, som betyr rentefrie dager. I praksis betyr at du kan legge ut for ulike kjøp med kredittkort rentefritt. Og vi har selvsagt testet de ulike kredittkortene på markedet for å finne ut hvor mange rentefrie dager du kan få, og ikke minst hvilke transaskjoner det gjelder. Husk at du må tilbakebetale all benyttet kreditt innenfor dagene, altså ved forfall hvis ikke påløper det renter.

 

Skattefordeler: Få igjen penger over skatten med kredittkort

Du får skattefradrag på rentekostnadene ved kredittkortene dineDu får igjen 23 % av alle renter du eventuelt har betalt ved at du får skattefradrag på skatten du betaler.

Vær en disiplinert med bruken av kredittkort

Vær en disiplinert bruker av kredittkort, så unngår du økonomiske vanskerDet kan selvsagt også følge med noen ulemper med kredittkortbruk dersom du er en udisiplinert betaler eller bruker kredittkort ufornuftig. Muligheten til å bruke penger du ikke har er til stede, og for mange blir denne fristelsen for stor. Dersom dette blir en vane, kan det gå skikkelig galt. Kjenner du seg selv godt nok til å vite på forhånd at du ikke kommer til å være disiplinert med bruken av kortet, bør du ikke bestille deg et kredittkort. Hvis du eller en du kjenner har gjeldsproblemer, er det lureste du kan gjøre å skaffe profesjonell hjelp, f.eks. gjennom å be om økonomisk rådgivning av NAV.