Esso og SAS MasterCard nærmer seg re:member

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 17. juli 2012

Testerne som arbeider i forbrukertjenesten Kredittkorttesten har lenge vært begeistret over re:member MasterCard og re:member Visa sine rabattfordeler hos over 270 nettbutikker og restauranter. For tiden begynner kredittkortene Esso MasterCard og SAS EuroBonus World MasterCard å nærme seg re:member sine gode fordeler innen rabatter.

Nærmer seg toppen

Esso MasterCard vokser seg på en positiv måte ut av bensinkortkategorien

Esso MasterCard er først og fremst et bensinkort, men har på mange måter vokst seg ut av kategorien, samtidig som det er et bensinkort. Dette betyr flere fordeler for deg som velger å bruke kredittkortet. Konkurransen der ute blant kredittkortselskapene er hard, noe som resulterer i bedre vilkår og fordeler for forbrukeren. Testerne i Kredittkorttesten liker utviklingen og har dermed valgt å ta Esso-kortet med i sammenligningstabellene. Med cashback (penger tilbake) og en bred og god shoppingportal er kredittkortet å regne blant de beste.

Esso

Esso
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 27,06%, kr 50.000 o/12 mnd. Kostnad kr 6.555 Totalt kr 56.555,-
Årsgebyr: 0 kr

SAS Eurobonus MasterCard er et generelt godt reise- og feriekort og for SAS-kunder er det allerede et av de beste

SAS MasterCard har noe Esso MasterCard ikke tilbyr, inkludert reise- og avbestillingsforsikring hvis du betaler mer enn 50 % av transportkostnadene til reisen med SAS-kortet. Dette er i tillegg et av markedets mest komplette reise- og avbestillingsforsikring. Verken re:member MasterCard, re:member Visa eller Esso MasterCard har rabatter på alle kjøp du betaler kredittkortet med. SAS EuroBonus World MasterCard tilbyr brukeren dette i form av bonuspoeng hver gang du bruker kortet. Standard opptjening på alt du handler er 10 poeng per kr 100 du handler for, og kan være så mye som 300 poeng per kr 100, alt etter hvilken vare det gjelder og hvor du kjøper den. Løsningen deres kunne vært enklere å sette seg inn i for kundene, men her er en hjelp på veien:

Du får poeng når du flyr, bor, kjører eller handler hos SAS eller deres mange partnere, og poengene er gyldige i opptil fem år. Du kan kombinere SAS EuroBonus-poeng med andre betalingsmidler når du skal benytte de. EuroBonus-poengene kan brukes på på f. eks. flybilletter, hotell, leiebil, merkevarer og gavekort

Her er eksempler på kategorier og poengopptjening:

  1. Flyselskap: Gullmedlemmer opptjener 25 % flere Grunnpoeng enn basicmedlemmer, og Sølvmedlemmer 15 % flere Grunnpoeng. Eksempler på flyselskap er Scandinavian Airlines (SAS), Widerøe – Norge, Blue1 – Finland, Adria Airways – Slovenia, Air Canada – Kanada, Air China – Kina, Continental Airlines, Lufthansa – Tyskland, Turkish Airlines – Tyrkia, US Airways – USA og Brussels Airlines – Belgia
  2. Hotell: opptjen 300-500 Ekstrapoeng per natt eller opphold. Når du vil benytte dine poeng, ligger poengprisene fra 10 000 poeng til 26 000 poeng per natt for et dobbeltrom, avhengig av kjede og destinasjon. Et femtitalls hotellkjeder som for eksempel Hilton Worldwide, Radisson, Best Western Hotels, Scandic, Rica og Shangri-La Hotels & Resorts.
  3. Transport: for eksempel Flybussen Oslo – Gardemoen, EasyPark i Norge, Finland og Sverige, Hurtigruten og bilutleie hos Avis, Hertz og Sixt
  4. Shopping: Kredittkortet gir gode bonuspoeng ved handel hos en rekke butikker og tjenesteleverandører innenfor eksempel data og tilbehør, elektronikk og husholdningsartikler, blomster, gaver, hus og hjem, klær og tilbehør, helse og velvære, hus og hjem, kontorartikler, leker og barneprodukter, spill, film, musikk, telefoni og bredbånd.

Du får også ekstra gode rabatter i kampanjeperioder.

SAS EuroBonus Premium American

SAS EuroBonus Premium American
Eff.rente 30,95%, kr 50.000 o/12 mnd. Kostnad kr 7.278 Totalt kr 57.278,-
Årsgebyr: 1495 kr

Shoppingportalen til ESSO MasterCard – vokser seg stadig større

Som ved re:member går du via kredittkortenes handelsportal når du handler. Et bredt utvalg av butikker og tjenesteleverandører hvor du får gode rabatter i form av Cashback (penger tilbake) via shoppingportalen til kredittkortet innen: bilrekvisita, data og foto, barn og familie, blomster, film og musikk, helse og velvære, klær og tilbehør, reise og ferie, sport og fritid, telefoni, TV og bredbånd. I tillegg til mange gode rabatter og kampanjer som for eksempel hos Tivoli i København med inntil 60 kr rabatt per billett, Legoland i Danmark med inntil 71 kr rabatt per billett og leie av bil hos Europcar med inntil 20 % rabatt.

 

Hva kan forbedres?

SAS MasterCard – poeng ikke cashback

Som reise- og feriekort er SAS MasterCard et godt kredittkort for brukeren. Dette betyr ikke at vi unnlater vårt kritiske blikk på også dette kortet. SAS MasterCard er gratis for alle medlemmer det første året, men deretter koster det 345 kroner for Sølv- og Basic-medlemmer. Dette kunne SAS latt være for å hevde seg ytterligere i mylderet av kredittkort som eksisterer i Norge i dag. På den andre siden må du huske at du kan si opp kundeforholdet innenfor det første året og dermed har du kunnet benyttet deg gratis av kortets fordeler. Og da har du fått testet ut om kredittkortet er verdt 345 kroner i året. Reiser du en del med SAS vil vi strekke oss så langt som å hevde at pengene er verdt det. Dette med bakgrunn i fordelene du får som SAS-reisende.

I tillegg er det ikke like mange steder og like mange varer og tjenester du kan bruke opptjente poeng som alle de stedene du får poeng fra når du handler med kredittkortet.

Her er en oversikt over hva du kan bruke SAS bonuspoeng på (du kan kombinere SAS EuroBonus-poeng med andre betalingsmidler når du skal benytte de):

  1. Bestille flybillett for poeng. EuroBonus-billetter skal i følge SAS være fleksible og kan gi deg opptil 50 % rabatt, avhengig av hvor du reiser. Det praktiske er at du også kan kombinere av poeng og penger
  2. Bonusoeng kan du ogå bruke til å oppgradere til Extra eller Business spontant ved utgangen, eller ved å bekrefte oppgraderingen når du bestiller en billett
  3. Bruke poeng mens du er på reise ved å velge deres mange hotell- og leiebilpartnere
  4. Gi poengene dine til Redd Barna. SAS trekker fram at kun 11 800 poeng kan gi et barn skolegang i ett år, og 5 000 er nok til å fylle en ryggsekk med skolesaker
  5. En del merkevarer og tjenester i Norge og utenlands
  6. På mange og populære gavekort

SAS kunne også tilbudt for eksempel cashback (penger tilbake) istedenfor bonuspoeng, da forbrukeren kunne fått rabatten trukket av fakturaen på allerede kjøpte varer, og ikke måtte kjøpe nye tjenester eller varer for å få nytte av dem. Noe som samtidig er positivt rundt dette er at SAS MasterCard virker å ha lagt seg i et hardkjør for å få flest mulig steder poengene kan opptjenes og brukes.

 

ESSO – mangler et øyne på terningen

Øynet kan illustreres ved at ESSO MasterCard ikke tilbyr inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Testerne etterspør også en enda bedre rabatt på drivstoff.

 

Testernes konklusjon er at SAS EuroBonus World er et generelt godt reise- og feriekort og et ypperlig kredittkort for SAS-kunder. Bruk av cashback isteden for bonuspoeng ville gitt kredittkortet det beste terningkastet. ESSO MasterCard vokser seg på en positiv måte ut av bensinkortkategorien med brede og gode rabatter innen mange vare- og tjenestekategorier. Enda bedre rabatt på drivstoff og inkludert reise- og avbestillingsforsikring ville ført kredittkortet opp på siden av de beste kortene.

 

Skrevet i Kredittkort