Er det trygt å bruke kredittkort?

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 4. mai 2016

Er du en av de som er redd for å bruke kredittkort? Les videre og bli litt tryggere!

Er det trygt å bruke kredittkort

Mange tørr fremdeles ikke å bruke kredittkort og tror at det er utrygt, usikkert og at du ikke har rettigheter hvis noe skulle skje. Dette er helt feil. Det kan være tryggere å bruke kredittkort enn debetkort. Du er faktisk godt sikret mot økonomisk kriminalitet og svindel.

Paragraf 54b

Finansavtalelovens § 54b gir deg rett til å fremme pengekrav for mangelfull vare eller tjeneste mot kredittyter, hvis selger ikke har ivaretatt sine forpliktelser. Ønsker du å fremme et slikt krav er det noen momenter som må være innfridd først:
– Du må ha handlet på kreditt.
– Handelen må være foretatt hos en næringsdrivende.
– Det må kunne vise til en feil eller mangel på varen eller tjenesten du har kjøpt.
– Du må først ha forsøkt å løse saken hos selger.
Hvis alle disse fire punktene er oppfylt kan du klage til kredittyter. Kredittyter er normalt banken eller kredittkortselskapet.

Les mer om sikker betaling på Forbrukerrådets nettsider. Her får du råd om hva du skal sjekke før du handler på nett og tips om hvordan du går frem for å klage. Du finner også råd om nettvett.

Mangler og forsinkelser på varer

Kjøper du en vare som enten blir forsinket, er skadet eller aldri dukker opp kan du med loven i hånd kreve pengene tilbake. I følge forbrukerkjøpsloven kan du rette krav mot selger. Det kan imidlertid vise seg at selger er vrang og ikke vedkjenner seg kravet. Har du i slike tilfeller betalt med kredittkort kan du kreve pengen dekket fra kredittyter. For å kunne rette et krav til kredittkortselskapet, må du imidlertid ha fått avslag på klagen til selgeren først.

«Hva er sannsynligheten for å bli svindlet?»

Svindlere

Spesielt ved bestilling av varer og tjenester fra utlandet er faren for svindel større. Det spiller ingen rolle om du bestiller via internett eller via andre kanaler. Er du så uheldig at du blir utsatt for svindlere og taper penger, kan du hvis du har betalt med kredittkort få dekket tapet ditt av kredittyteren.

Konkurser

Handler du dyre ting som møbler, hvitevarer, reiser og andre kostbare varer med lang leveringstid, da kan du risikere å tape både penger og varer hvis firmaet skulle gå konkurs. Ofte vil det ikke være nok penger igjen i firmaet som gikk konkurs til å dekke tapet ditt. Har du derimot betalt med kredittkort i et slikt tilfelle, vil det være mulig å få pengene refundert av kredittselskapet.

«Tenk på dette – bli tryggere!»

Hva er dine plikter som kunde

Det er viktig at du følger visse regler for at du skal være sikker på at kortutsteder vil dekke dine økonomiske krav hvis du blir utsatt for svindel. Her er noen vanlige forhåndsregler det er lurt å følge:
– Signer i det hvite feltet på kortets bakside med det samme du mottar kredittkortet.
– Det er viktig å huske at kortet er personlig og at andre ikke skal bruke det. Kortet må oppbevares utilgjengelig for andre og PIN-koden må aldri oppgis til noen. Kort og kode må oppbevares separat. Informer kortselskapet hvis kortet skulle komme på avveie.
– Kortet skal ikke benyttes utover innvilget kredittgrense.
– Sjekk alltid kontoutskriften. Skulle det være noe som ikke stemmer over ens med egen bruk av kortet så kontakt kortutsteder umiddelbart.
– Kortet må brukes i samsvar med vilkårene for utstedelse og bruk.
– Sett deg inn i de gjeldende bestemmelsene for bruk og innehavelse av kortet.

Dine rettigheter

Her finner du enda flere tips om dine rettigheter ved bruk av kredittkort. Som du skjønner er det veldig trygt å bruke kredittkort.

Trygghet på nett

Trygge kredittkort

Vi har sammenlignet ulike kredittkort på markedet og dette er de som er best på pris og hvilke som gir deg flest fordeler ved bruk. Ingen av kortene her har etableringsgebyr, årsavgift eller kjøpsgebyr. Og er godt etablert i markedet og anses som helt trygge å bruke.

Sikker bruk

Kredittkort er et betalingsmiddel av stor verdi og det er lurt å benytte seg av et par enkle grep for å gjøre bruken enda sikrere. Vi gir deg gjerne noen råd på veien slik at du kan føle deg helt trygg når du bruker ditt kort. Les også saken vår om trygg netthandel – Slik går du frem og få nyttige tips.

Myter om kredittkort

Det verserer helt klart en del myter om kredittkort der ute. Fremdeles tror mange at det å bruke og eie kredittkort er en sikker vei mot et økonomisk uføre og svindel. At det er både uvettig og dumt å bruke kredittkort. Dette er selvfølgelig ikke tilfelle og kun vrangforestillinger. Vi har kikket litt nærmere på hva folk tror om kredittkort og kan avkrefte usanne myter og bekrefte noen sannheter.

Merket med: , , , ,
Skrevet i Beste kredittkort 2016, Kredittkort, Ukategorisert