Eminem-rabatt – Glemte mulig priseksempel

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Kredittkorttesten
Dato: 13. februar 2018

Rabatt til forbrukeren er bra, men mulig kostnad må også med

Mange selskaper og banker tilbyr kundene sine fordeler som rabatter og bonuspoeng hvis man betaler med kredittkortet deres. I utgangspunktet ser alltid Testerne det som positivt for forbrukeren å få tilbud om å spare penger ved fornuftig bruk. Der derimot testerne, som Forbrukertilsynet ser et problem er at noen av disse selskapene ikke informerer om eventuelle kostnader ved kredittkortbruk i denne markedsføringen.

Tilsynet har i dag trukket frem to som har glemt dette, OBOS og Kolonial. Men testerne ser at DNB også ser ut til å glemme det, senest i dag. Det de glemte var denne opplysningen, tilpasset for kostnaden for sitt kredittkort: Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 20,43%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.596 Totalt kr 16.596,-

 

Når man markedsfører rabatt og bonus i kredittkort må det samtidig opplyses hva kortbruken kan koste etter rentefri betalingsutsettelse. I en pressemelding fra Forbrukertilsynet kommer det frem to nylige eksempler hvor de mener OBOS og Kolonial.no ikke informerer tilstrekkelig om pris i sin markedsføring. Obos ved 20 % rabatt til en konsert med Eminem i sommer. Testerne har også sett andre store norske selskaper som benytter samme praksis som dette, eksempelvis DNB flere ganger i året i sine utsendinger av SMS-markedsføring for Supertilbud med sine Mastercard.

Direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth gjør det tydelig at man skal få klar informasjon om kostnader ved kredittkortbruk.

– Folk skal ikkje stirre seg blinde på tilbodet om ein billeg konsertbillett, sier hun. – Når prisen kan bli høg på lengre sikt, må folk få vite det. (Finanstilsynet, Obos med Eminem-konsert til høg rente, 13.02.2018)

Når testerne viser til ulike fordeler ved kjøp med kredittkort forsøker vi alltid å oppfordre til fornuftig bruk, og anbefaler kortkunden å betale hele kortfakturaen ved forfall for å unngå renter. Samtidig som vi informerer om priseksempel etter den rentefrie utsettelsen.

Skrevet i Ukategorisert